A zsálya illóolaj felhasználása:

1. Aromaterápia:

A zsálya illóolajat az aromaterápia egyik legfőbb anyagaként használják fel. Gyakran használják a feszültség, stressz és idegesség, valamint a depresszió enyhítésére. Ha álmatlanságban szenved, válassza ezt az olajat. A depressziós emberek felfrissülnek az olaj használatától, és csökkenthetik a bennük lévő feszültséget.

Ez az Európából származó gyógynövény számos jótékony hatással rendelkezik.

2. Krémek és testápolók:

A zsálya illóolajjal mindenféle bőrprobléma enyhíthető, valamint kiváló a fájó nyak kezelésére. Az olaj kitűnően kiegyensúlyozza a faggyútermelést és biztosítja, hogy a bőr zsírmentes maradjon. Ezáltal megakadályozza a pattanások és mitesszerek kialakulását.

3. Gyönyörű bőr:

Ha azt szeretné, hogy bőre gyönyörű és ragyogó legyen, használjon zsálya illóolajat. Ez csökkenti a gyulladást és a kiütéseket, valamint kiegyensúlyozza a bőr faggyúkiválasztását. Csak vigye fel az arcára egy vattakoronggal. A jobb eredmény elérése érdekében kombinálhatja mandulaolajjal is.

4. Masszázshoz és fürdéshez:

A masszázs által enyhíthetőek az izmogörcsök, valamint a depresszió, feszültség, álmatlanság, és kimerültség tünetei, amely a munka általi nyomás miatt alakul ki.

5. Izzadásgátló:

A zsálya illóolajból izzadásgátló is készíthető. A legjobb benne, hogy semmilyen mellékhatása sincs és teljesen megbízható, valamint nem hat a környezetre és sokáig érezhető a hatása.

6. Vágyfokozó:

A zsálya illóolaj egyik legkedveltebb tulajdonsága, hogy vágyfokozóként hat a szervezetre. Növeli a libidót és a szexuális vágyakat. Ha sresszesebbek, az emberek gyakran panaszkodnak arra, hogy alacsonyabb a libidójuk, de a zsálya illóolajjal ez is jól kezelhető. Az olaj a férfiakra és nőkre egyaránt hat.

7. Eufórikus hatást kelt az emberben:

A zsálya illóolaj boldogságérzetet kelt az emberben, ezért ha stresszes életet él, az olaj bizonyosan jó hatással lesz a szervezetére.

8. Jó hatással van a gyomorra:

A zsálya illóolaj a gyomorra is kiváló hatással van. Kezelhető vele a gyomorban lévő fekély és seb, valamint védi a végbél integritását. Az olajjal a székrekedés is jól kezelhető.

9. Nyugtató hatású:

Ha hiperaktív vagy túl könnyen ideges és izgatott lesz, lehet, hogy nyugtatóra van szüksége. Erre pedig kiváló választás lehet a zsálya illóolaj, mivel csökkenti a szorongás és gyulladás tüneteit a szervezetben.

10. Jó hatással van az idegekre:

A zsálya illóolaj az idegekre is jó hatással van. Megakadályozza az idegösszeomlást és enyhíti a más, idegrendszerhez köthető betegségek és problémák tüneteit is. Ezenkívül az olaj csökkenti a hisztéria és egyensúlyzavar tüneteit is.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!