Az arcbőr szép, egészséges és ragyogó lesz tőle.

A piros almák nagy mennyiségben tartalmaznak kollagént, ami csökkenti a ráncok megjelenését, illetve feszesíti a megereszkedő bőrt. A zöldalma viszont sok vitamint tartalmaz, ragyogóvá teszi a bőrt és regenerálja a sejteket. Az almabor ecet hozzájárul a megfelelő pH szint fenntartásához és kitűnő bőrfeszesítő, vérzéscsillapító és eltünteti a nem kívánt pöttyöket és foltokat a bőrről. Csökkenti a láb és kéz dagadását, kezelhető vele a napégette bőr és nagyszerű sampon és kondicionáló. 

Ezért aztán az almának nem csak a fogyasztása jár jótékony hatásokkal, de külső alkalmazásával a bőrre is pozitív hatással van.

Ma a világ legnagyobb almáskertje Normandiában van, ahol kilenc millió almafa hozza gyümölcsét évről évre. Régen ez nem így volt. Magyarország különösen kitűnt hatalmas almásaival és fajtabőségével. Ki emlékszik már a mag nélküli Fűz almára, a pónyik almára, a marosszéki pirosra, a gyógyi almára, a Szlavónia büszkeségére, a Szercsik almára, a Batulra, a kocskócira, Arankára, stb. Ugye, kár értük? Akkor nagyjaink azonban tudták mit ér a kert. Kossuth Lajosnak több mint négyezer tételből álló herbáriuma volt a száműzetésben!

Almás arcpakolás receptek

Alma a bőrre:

Reszelje le az almát és adjon hozzá egy evőkanál mézet, majd készítsen belőlük finom krémet. Ezt a krémet aztán bármilyen más arcpakoláshoz is hozzáadhatja, mely így javítja az arcbőr színét.

Pattanások kezelése:

Reszeljen le fél almát és keverje össze mézzel. Vigye fel a keveréket az érintett területekre, hagyja fent 15 percig, végül meleg vízzel mossa le. A pakolás rendszeres használatával eltűnnek a pattanások és nem is jelenik meg több, illetve a bőre simává és rugalmassá válik.

Természetes arctisztító:

Az almában található természetes savak eltüntetik a pattanásokat és a felesleges faggyút, így az arcbőr ragyogó lesz. Keverjen össze egy evőkanál almalevet és mézet 2 evőkanál tejjel. Masszírozza a keveréket az arcába és a nyakára, majd meleg vízzel mossa le, hogy a bőre puha és ragyogó legyen.

Almás-búzacsírás pakolás:

Keverjen össze egy evőkanál pürésített almát egy kis búzacsírával. Vigye fel az arcára, hagyja fent 20 percig, végül meleg vízzel mossa le. A búzacsíra hámlasztó hatású így eltünteti az elhalt hámsejteket, a bőre pedig puha és ragyogó lesz.

Alma és zabliszt:

Keverjen össze két evőkanál összezúzott zabot pürésített almával és mézzel. A keveréket vigye fel az arcára, hagyja fent 20 percig, és meleg vízzel mossa le. A zabliszt hámlasztja a bőrt, míg az alma és a méz rugalmassá és ragyogóvá teszi.

Almás arcpakolás a zsíros bőrre:

Keverjen össze pürésített almát egy evőkanál zöldcitromlével és 2 evőkanál tejföllel. Hagyja fent a bőrén 10 percig, majd meleg vízzel mossa le, végül locsoljon egy kis hideg vizet az arcára. Így nem csak hidratálja a bőrét, de a felesleges faggyút is eltávolítja.

Almás arcpakolás:

Keverjen össze egy fél pürésített almát egy kis meleg tejjel és egy tojássárgájával. Készítsen belőle finom krémet, hagyja fent a bőrén 20 percig, végül meleg vízzel mossa le. A bőre szép, ragyogó lesz.

Zöldalmás arcpakolás:

Felaprított almát, mézet és egy evőkanál joghurtot turmixoljon össze és készítsen belőlük finom krémet. Vigye fel az arcára 20 percre, végül meleg vízzel mossa le.

A zöldalma gazdag vitaminokban és természetes savakban, amelyek fehérítik, puhítják a bőrt és ragyogóvá teszik.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!