Az almasav jótékony hatásai tehát a következők:

1. Energiával lát el:

Az energiára mindenkinek szüksége van. Ha kifogy az energiából még a nap vége előtt, vagy ha a megfelelő alvás ellenére is nagyon gyakran érzi magát fásultnak, akkor a probléma nem a szervezetével van, hanem azzal, amit eszik. Az étrendje valószínűleg nem tartalmaz elég almasavat, mivel ez az anyag jelentősen növeli az energiaszintet. Az almasav egy olyan fontos vegyület, amely segít abban, hogy a protein, zsír és szénhidrát energiává alakuljon át a szervezetben.

2. Jó hatással van a szájhigiéniára:

Az almasav a szájhigiéniára is jó hatással van, mivel serkenti a nyáltermelést és csökkenti a toxikus baktériumok mennyiségét a szájban. Az almasavat gyakran különböző termékekhez is hozzáadják, például szájvizekhez és fogkrémekhez is.

3. Gyönyörű bőr:

Az almasav egy másik pozitív hatása, hogy hosszútávon gyönyörű és egészséges lesz tőle a bőr. Ha közvetlen viszi fel a bőrére, akkor az almasav bőrradírozó hatású, valamint lágyítja a bőrt és csökkenti az öregedés jeleit is és eltünteti a ráncokat. Plusz még a kollagén termelését is serkenti, és remélhetőleg megszünteti a pattanásokat is. 

4. Csökkenti a fájdalmat:

Az almasavról köztudott, hogy csökkenti a fájdalmat. Ezt a hatását azonban csak akkor tudja megtapasztalni, ha rendszeresen fogyasztja. Általában az almasav 48 óra alatt csökkenti a testi fájdalmat.

Mennyit fogyasszon az almasavból a legjobb hatás elérése érdekében?

A legtöbb tanulmány és kutatás alapján, az almasav tanácsolt napi fogyasztási mennyisége 1200-1800 milligrammig terjed. Habár az almasav nem mérgező, néhány embernél gyakran okoz székrekedést. Ha viszont rendszeresen fogyaszt almasavat, akkor inkább maradjon a napi 280 milligrammnál naponta.

Néhány szakértő szerint pedig az almasav és a magnézium együttes fogyasztása még hatékonyabb és pozitívabb hatású.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!