Az ánizsolajat az ánizs növény szárított gyümölcséből vonják ki, és sok kultúrában használják, mivel jó hatással van a szervezetre.

1. Epilepszia és hisztéria ellenes hatású:

Az ánizsolaj egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy kábító és nyugtató hatású. Ezáltal hatékonyan kezelhető vele az epilepszia és a hisztéria. Az olaj lelassítja a vérkeringést, így enyhíti az epilepsziás rohamokat.

Az ánizsolaj kisebb mennyiségben serkentő és szíverősítő hatású. Nagyobb mennyiségben azonban nyugtató hatással van az epilepsziás rohamokra, görcsökre és idegrendszeri problémákra. Egyedül a mennyiségre kell figyelnie, mivel a túladagolás mellékhatásokkal járhat.

2. Fertőtlenítő:

Az ánizsolaj fertőtlenítő hatású, ezért felveszi a harcot a bakteriális fertőzésekkel és a vérmérgezéssel, valamint gyorsítja a sebek gyógyulását.

3. Reuma ellen:

Az ánizsolaj erős reuma elleni tulajdonságokkal rendelkezik. Serkenti a vérkeringést és nyugtatja az érintett területeket, valamint csökkenti a fájdalmat és a gyulladást.

4. Görcsoldó:

Az ánizsolaj hatékony görcsoldó, ezért olyan problémák kezelhetőek vele, mint a görcs, a görcsös rohamok, fájdalmak, idegi levertség és hasmenés. Általában a görcsök durva és önkéntelen összehúzódások az izmokban, idegekben, vérerekben és belső szervekben, amelyek súlyos görcsökhöz és korlátozott vérkeringéshez vezethetnek. Az ánizsolaj nyugtató hatású, és enyhíti a görcsöket.

5. Emésztés:

Az ánizsolaj jótékony hatással van az emésztésre, mivel serkenti annak működését. Emiatt felgyorsítja az emésztést. Csak adjon egy pohár vízhez néhány csepp ánizsolajat és igya meg, főleg egy nehéz étkezés után.

6. Stimuláló hatású:

Az ánizsolaj serkenti a vérkeringést és enyhíti a reumát és az ízületi gyulladást; serkenti az enzimek és hormonok kiválasztását, ezáltal felgyorsítja az anyagcserét; valamint stimulálja az idegrendszert és az agyat, így aktívabbá és éberebbé tesz.

7. Szélhajtószer:

Az ánizsolaj szélhajtószer is egyben. Segít megszabadulni a szervezetben felgyűlt felesleges gázoktól, és megszünteti az olyan problémákat, mint a gyomorégés és a felfúvódás. A felesleges gázok olyan problémák kialakulásához vezethetnek, mint az emésztési problémák és a felesleges puffadás. A gázok miatt magasabb lehet a vérnyomás, valamint hullani kezdhet a haj és rosszabbodhat a látás.

8. Köptetőszer:

Az ánizsolaj hatékony köptetőszer, amely fellazítja a nyálkát és a slejmet. Ezáltal enyhíteni tudja az olyan problémákat, mint a megfázás és a vérbőség, a köhögés, hörghurut és más légzőszervi megbetegedések, mint például a légszomj.

9. Rovarirtó:

Az ánizsolaj hatékony rovarirtó szer, amely távol tartja a szúnyogokat és legyeket. A legtöbb rovar számára az olaj mérgező, ezért sokszor használják a rovarirtó szerek elkészítésekor.

10. Féreghajtó:

Az ánizsolaj erős féreghajtó szer is, mivel megszabadít a bélférgektől, valamint rendszeresen használatával kezelhetőek vele a bélférgek által okozott gyomorfertőzések.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!