Még az antibiotikummal szemben ellenálló baktériumok, mint amilyen az MRSA (Methicillin-rezisztens Staphylococcus aureus), amely már évtizedek óta súlyos, néha halálos fertőzéseket okoz, sem képes felvenni a küzdelmet az ezüst-ionokkal vagy nano-részecskékkel.

A kórházakban elszaporodott MRSA terjedésének megelőzése érdekében ezüst- ötvözettel bevont sebészeti eszközöket és katétereket, valamint ezüstkolloid tartalmú kenőcsöket és kötszereket fejlesztettek ki kórházi használatra. Az ezüst műszerek és kötszerek az ezüst anyaggal való kölcsönhatásképpen antibakteriális ezüst ionokat eredményeznek.

Az 1980-as években a Syracuse Egyetemen és az UCLA Orvosi Karán elvégzett laboratóriumi vizsgálatok bebizonyították, hogy az ezüstkolloid mennyire hatékony a baktériumok, vírusok és gombák ellen, még azokkal szemben is, amelyek már ellenállóvá váltak az antibiotikumokkal szemben.

Tények a kolloid és ionos ezüstökről

Az ezüst oldatok negatív hírverése uralja a fő médiát. A kozmetikum mellékhatása az elkékülés, az úgy nevezett argyria, amely rendkívül ritka, és rossz minőségű ezüst oldatok tartós használatakor fordulhat elő.
De a média hatalmas szenzációt kreált Paul Karasonnak köszönhetően, aki egy televízió show-ban törpszerűen tűnt fel, kék arccal és nagypapa szakállal. Karason éveken keresztül napi szinten elfogyasztott egy korsó ezüst-nitrátot, hogy sikeresen megszabadítsa magát a szokatlan bőrbetegségétől.

A normál napi fogyasztási mennyiség egy uncia, vagy annál kevesebb kolloid vagy ezüstion, de semmiképp nem ezüst-nitrát. Súlyos vírusos vagy bakteriális betegségek esetén ez az adag növelhető.
Szükséges megemlíteni a kolloid vagy az ezüstion egyik mellékhatásának hitt vesekárosodást, ami valójában félrevezető, téves információ.

3 módon lehet bevenni a kolloidot vagy az ezüst ionokat: szájon keresztül, kapilláris felszívódás útján (nyelv alatti rész), vagy a légutakon keresztül, porlasztott formában.

Egyedül a lenyelés jelent veszélyt a bélbaktériumok számára. A kis adagok előbb kerülnek a véráramba, mint hogy kárt okozzanak a bélbaktériumoknak. Az ezüst termékek pártolói azt tanácsolják, hogy néhány órával a szájon át bevett ezüstoldat után fogyasszon probiotikumot vagy igyon meg egy kefíritalt.

Mindent összefoglalva tanácsos magas minőségű kolloidot vagy ezüstionokat fogyasztani.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!