A gyömbérre már régóta nagyon sokan a természet valódi csodájaként tekintenek. Amellett, hogy ízletes fűszer, rengeteg jótékony hatása is van. Különféle betegségek kezelésére használjuk a hányingertől a szívproblémákig. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy a gyömbér egyfajta „szívgyógyszerként” is használható és a hajápolásban is fontos szerepe lehet. Milyen esetekben ajánlatos gyömbért használni a hajápolásban?

Lista  a gyömbér jótékony hatásairól a hajápolásban:

Korpa

A gyömbér egy különleges fűszernövény, mely a hajápolásban is segítségünkre lehet.

A korpa az egyik legnehezebben kezelhető haj és fejbőr probléma. Annak ellenére, hogy sokféle korpaellenes termék kapható, sokszor ezek sem használnak, a probléma nem múlik és milliónyi férfit és nőt érintő mindennapi frusztrációvá válik. A gyömbér azonban megoldást jelenthet, ugyanis természetes antiszeptikus tulajdonságai vannak, és ezáltal megszüntetheti a korpát.

Otthon is könnyen elkészíthető a korpaellenes keverék gyömbérrel. Két evőkanál frissen őrölt gyömbért keverjen el három evőkanál szezámolajjal és egy kis citromlével. Ezt a keveréket masszírozza a fejbőrbe majd hagyd rajta 15-30 percig, végül mossa le. Ezt ismételje meg minimum heti háromszor, amíg el nem múlik a korpásodás.

Hajhullás

Az emberek, főként a férfiak, az idő előre haladtával egyre hajlamosabbá válnak a hajhullásra. Ez teljesen megváltoztathatja az adott személy kinézetét, ezért világszerte sokan költenek hajnövesztő szerekre és kezelésekre, változó eredménnyel. Ha azt szeretné, hogy a haja tényleg visszanőjön, használjon gyömbért, ugyanis ez stimulálja a fejbőr vérkeringését, ez a jobb vérkeringés pedig stimulálja a hajhagymákat és végül serkenti a hajnövekedést.

Gyömbér segítségével otthon is elkészíthető hajnövesztő szert keverhet. Vegyen egy evőkanál frissen őrölt gyömbért, keverje el egy evőkanál jojoba-olajjal és masszírozza ezt a keveréket körkörös mozdulatokkal a fejbőre, hogy ezzel még inkább serkentse a vérkeringést. 30 percig hagyja a fejbőrön, ezalatt melegséget kell éreznie, ez azt jelenti, hogy a keverék hatásos. Ezután mossa le, akár samponnal is, ha szükséges. Figyelem! Jó szer, de nem csodaszer!

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!