A hidroterápia és a léböjt kúra kombinálásával nem csak a húgyúti gyulladásos megbetegedéseket gyógyíthatjuk, hanem méregteleníthetünk és különféle rejtett betegségeket is felfedezhetünk. 

Egy másik házi praktika a forró vizes tömlők használata, ami a medence fájdalmakat enyhíti. 20 perces meleg vizes, majd 20 perces hideg vizes kezelés csodákat tesz. Elektromos takarót azonban semmiképp ne használjon, a meleg vizes tömlő nedvességtartalma fontos hozzávaló. 

A napi megfelelő folyadékfogyasztás annyira fontos, mint a napi fürdés. Testünk belső tisztítása épp annyira fontos, ha nem fontosabb, mint a külső tisztítás. Bármilyen gyulladás megjelenésekor fiatal, egészséges emberek napi 6-8 pohár vizet fogyasszanak, ha lázzal is jár betegség, akkor még többet egy két pohárral.

A vizes kezelésen kívül az áfonya lé fogyasztása is nagyon hatékony, hiszen a víz kiüríti a baktériumokat a szervezetből, az áfonya lé pedig meggátolja a baktériumok megtelepedését. Ha túl erősnek érzi az ízét, keverje a 100%-os áfonyalevet 100%-os alma lével.  

Nagyon fontos napi minimum fél liter áfonya lé elfogyasztása, még a gyulladás elmúlta után is, legalább két hétig. Az áfonya és az alma lé a vizeletet erősen savanyítja, ami a húgyúti gyulladás kezelésében alapvető fontosságú. 

Egy kávés kanálnyi cickafarkot is célszerű leforrázni 3dl vízzel és az így elkészült teát édesítés nélkül kell elkortyolgatni. A cickafark kiváló baktériumölő hatású gyógynövény. Akhilleusz a legnagyobb görög hős, aki Trója ostromakor vesztette életét, cickafark forrázattal gyógyította meg Műszia királyának nem gyógyuló sebeit. A monda több mint 3 ezer éves, tehát legalább ennyi ideje ismerjük a cickafark jótékony hatását.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!