Ne kínozza többet csecsemőjét patikai szerekkel, próbálja ki a házi megoldásokat a kipállott pelenkás bőr kezelésére. 

Az egészséges bőr titka mindig is a tiszta ivóvíz, a friss levegő, és a megfelelő mennyiségű napfény lesznek. Fontos megjegyezni azonban, hogy a csecsemők bőre sokkal érzékenyebb a felnőttekénél. 

Minden nap friss ásványvízzel itassa gyermekét, hiszen a kipállás egyik legfőbb okozója a túl erős vizelet. Ha gyermeke nem iszik elegendő vizet, vizelete erős, a bőrre mérgező hatású lesz.

-    Sose fürdesse gyermekét erős antibakteriális szappannal
-    Ne használjon kemikáliákat és illatanyagokat tartalmazó szereket gyermeke bőrén
-    Dobja el a nedves törlőkendőt, használjon inkább gyengéd szappant (lehetőleg kecsketejből vagy olívaolajból készültet) és egy puha törölközőt 
-    Ne mossa együtt gyermeke ruháit a sajátjával. Ne szárítsa meg szárítógépben a ruhákat. 

Az eldobható pelenkák praktikusak, ám sok bőrproblémát okozhatnak. Amikor csak megteheti, naponta rövidebb időszakokra ne adja rá gyermekére. Figyeljen oda arra, hogy nagyon sok esetben a tehéntej fogyasztása áll a jelenség mögött és ennek elhagyását követően drámai javulás figyelhető meg!

Gyógyító és védő házi praktika

A legkisebb jeltől a legnagyobb mértékű kiütésig remek gyógyír a vazelin. Nem csak nyugtatja és gyógyítja a sebes bőrt, de védőréteget is képez, amely meggyorsítja a bőr természetes gyógyulási folyamatát. Ez a védőréteg a vizelet maró hatása ellen is védelmet biztosít. Minden pelenkacserekor tisztítsa meg gyermekét, majd kenje be egy vastagabb réteg vazelinnel. 

Amikor gyermeke bőre már meggyógyult és nincs szüksége a vazelin általi extra védelemre, kezelje kukoricakeményítővel. Illatanyag és kemikáliamentes, így nem irritálja az érzékeny bőrt, valamint megszűnteti a bőr húzódását.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!