A körömgomba nagyon hasonlít a fürdőszobai penészt okozó gombára, amely nedves területeken nő és szaporodik. A fejlett világ lakosságának majdnem fele szenved ettől a betegségtől. 

A láb- és a körömgomba ellen is hatékony megoldás a Wick VapoRub, amely gyógynövény és olaj tartalma miatt gyógyítja a fertőzést. Egy másik megoldás az ecet és a Listerine (szájvíz) keveréke. Természetesen ez a módszer időt és türelmet igényel, ám ezen kívül csak egy nagy tubus VapoRub-ra van szükség és néhány pár eldobható zoknira. 

A fertőzött köröm sárgás-barnás színű lesz és megvastagodik. A köröm elkezd recésen, fájdalmat okozva nőni. A köröm vágása egyre nehezebb lesz, így egyre elhanyagoltabbnak tűnik. Emiatt zokniban, cipőben járunk, ami ördögi kört okoz, hiszen a nedves és a sötét lehetőséget biztosít a gomba elszaporodásának.

A VapoRub kenőcs összetevői: racém kámfor, tengerparti fenyőből származó terpentin olaj, levomentol és eukaliptusz olaj.

A Wick VapoRub-ot Lunsford Richardson fejlesztette ki az 1800-as évek végén a megfázás tüneteinek kezelésére. Az orrdugulás és a mellkasi fájdalmak kezelésére ma is használják. Meglepő módon azonban a körömgomba kezelésére is kiválóan alkalmas. Minden este lefekvés előtt kenje be vele a lábát majd vegyen zoknit. A kezelés hónapokig tart, de végeztével a gomba nem fejlődik újra, a köröm újra vékony lesz és egyenesen nő. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!