Tudta, hogy több, mint 40 ezer különböző rizsfajta található a Földön? És azt tudta, hogy az avokádó valójában gyümölcs és nem zöldség? A legtöbben azt sem tudják, hogy a sütőtökre is ugyanez igaz.

Ezek, és az alábbi tények ismerete a zöldségekről, gyümölcsökről, és magvakról nem csak a kvízjátékokban jönnek jól. Értékelje ezeket a teremtményeket, még az is előfordulhat, hogy ön is felfedez az alábbiakhoz hasonló érdekességeket a minden nap fogyasztott ételeiről. 

. És azt tudta, hogy a mogyoró nem olajos mag, hanem a borsófélék családjának tagja? Emiatt kell megpirítani őket, mert sokkal gyorsabban megromlanak, mint az olajos magvak.

Isten patikája

Bármelyik internetes keresés, amely a gyümölcsök, magvak, és zöldségek érdekességeire kíváncsi, nem szolgálhat kielégítő válasszal, amíg nem keresi meg Dr. Christopher gyógynövényei „Isten patikája” című részét. Ez a nagyon kreatív prezentáció bemutatja, milyen sok étel hasonlít arra a testrészre, amely működését segíti. Elsőre lehet, hogy nem hiszi el, de az alábbi érdekes tények mind igazak: 

1.    Avokádó

Az avokádók a méhre és a méhnyakra hasonlítanak. Az avokádóban található több, mint 14 ezer kémiai tápanyag mindegyike a női nemi hormonok egyensúlyát segíti, fogyasztásuk megkönnyíti a terhesség során felszedett extra kilók leadását, és megakadályozzák a méhnyakrák kialakulását is. A hass avokádók teljes beérési ideje 9 hónap, pont mint az ideális gyermek kihordási idő.

2.    Sárgarépa

A keresztben felszeletelt sárgarépa az emberi szemre hasonlít. A benne található A-vitamint a jó látással hozzák rendszeresen összefüggésbe. 

3.    Zeller 

A zeller az emberi csontokra hasonlít. Magas kalcium, magnézium, és K-vitamin tartalma pedig épp a csontok egészségéért felelős. 

4.    Citrusfélék

A ctrusfélék a női emlőmirigyekre hasonlítanak, és épp a mellek nyirokfolyadékának mozgatásáért tesznek. Emellett limonoidokat tartalmaznak, amelyek segítik a mellrák elleni harcot. 

5.    Füge

A fügék a herékre hasonlítanak, ráadásul párosával nőnek. Rengeteg spermára hasonlító apró magot tartalmaznak, amelyek a férfi nemzőképességet és a spermiumtermelést segítik. 

6.    Szőlő

A fürtökben lógó szőlő a szívre hasonlít, és minden egyes szőlőszem a szívsejtekre hajaz. A vörös szőlő héja resveratrolt tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő hatású, és megnehezíti a vérlemezkék összetapadását és ezáltal megelőzi a szívrohamot. 

7.    Vesebab

A vesebab alakja épp ugyanolyan, mint az emberi vesének, és sokat is tesz annak megfelelő működéséért. Remek magnézium és kálium forrás, amelyek segítik megelőzni a vesekő kialakulását.

8.    Olívabogyó

Az olívabogyó a petefészekre hasonlít és segítséget nyújthat a menopauzakor előforduló hőhullmok csökkentésében. Nem meglepő, hogy kutatásokkal bizonyították, hogy a magas omega-3 és omega-6 zsírsav tartalmú olívaolaj fogyasztása csökkenti a petefészekrák kialakulásának kockázatát.

9.    Hagyma

A hagymafélék a test sejtjeire hasonlítanak. Magas szulfurtartalmuk miatt a hagyma fogyasztása csökkenti a vér koleszterin és triglicerid szintjeit, valamint javítja a vörösvérsejtek membránfunkcióit. 

10.    Édesburgonya

Az édesburgonya a hasnyálmirigyre hasonlít, amely az inzulin termeléséért felelős, és nem megfelelő működés esetén 1-es típusú cukorbetegséget okozhat. Az édesburgonya erős gyulladáscsökkentő hatású, édes íze ellenére alacsony glikémiás indexű, és remekül felveszi a harcot a cukorbetegség ellen. 

11. Paradicsom

A paradicsomoknak négy kamrája van, és színűk is piros, csakúgy mint a szívnek. Kutatásokkal bizonyítható, hogy a paradicsomok likopin tartalma elengedhetetlen a megfelelő vérkeringés fenntartása érdekében, ezáltal pedig csökkenti a vérnyomést is.

12. Dió

A dió (félbevágva) az emberi agyra hasonlít, a jobb és a bal agyféltekével, a teljes agyat formázza. Azt tartják, a dió fogyasztása segíti a több, mint három tucatnyi idegi közvetítő kialakítását, amely a megfelelő agyi működést segíti. Kutatások azt feltételezik,  hogy a dió fogyasztása csökkentheti, vagy lassíthatja az Alzheimer kór kialakulását. A benne található omega-3 zsírsavak pedig a megfelelő agyműködésért felelősek.

A fenti állításokat rengeteg tudományos tény és kutatás támasztja alá, és rengetegen számolnak be a felsorolt zöldségek, gyümölcsök, és magvak jótékony hatásairól. Próbálja meg napi étrendjébe építeni a fenti ételeket, és figyelje egészségi állapota javulását. Nem fog csalódni! 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!