Az elmúlt évtizedben hatalmas mennyiségű kutatás látott napvilágot, a D-vitamin fontos szerepéről az ön egészsége megőrzésében. Azonban, egy új kihívó ugrott be a ringbe, és esélyes hogy az „új D-vitaminnal” van dolgunk. Sőt, azt figyeltük meg, hogy a D-vitamin pozitív hatásait még erősíti is, amikor azokat együtt használjuk. Ez az „új kihívó” a K-vitamin.

5. oldal: Összefoglalás

Több irányból kell megtámadni a problémát, ha ön igazán kedvező egészségnek szeretne örvendeni. A következő tippek követésével segítheti szívének, ereinek, belső szerveinek és csontjainak folyamatos egészégét.

•    Optimalizálja D-vitamin szintjét természetes napfény vagy orálisan használható étrend kiegészítők segítségével. Gyakran mérje annak szintjét a vérben.
•    Optimalizálja K-vitamin szintjét étrendje változtatásával (fogyasszon leveles zöld zöldségeket, erjesztett ételeket, mint a natto, nyers tejből készült sajtokat, stb.) és ha kell, K2 készítményekkel. Noha a megfelelő dózis (orálisan használható készítmények esetében) még nem végleges, Dr. Vermeer naponta akár napi 185 mcg tart megfelelőnek felnőtteknek. Vigyázzon magasabb mennyiségekkel, ha véralvadás elleni gyógyszert szed. Személyesen, ha ön nem szed váralvadás elleni orvosságot és általánosságban egészséges, napi 150-300 mcgot ajánlok.
•    Ügyeljen, hogy megfelelő gyakorisággal tornázzon. A megfelelő gyógytorna komoly hatással lehet csontjai, szív-és érrendszeri egészségére. A személyes kedvencem a „Peak Fitness” rendszer, de az is nagyon fontos, hogy erősítő gyakorlatokat is végezzünk, mellyel serkenthetjük az csontban lévő osteoblastokat, hogy új csontszövetet termeljenek.
•    Étrendje legyen változatos, fogyasszon friss, helyi (nem beszállított) organikus élelmiszereket. Zöldségeket, gyümölcsöket, olajos magvakat, organikus húsokat, tojást, és nyers pasztőrözetlen tejet vegyen magához. Minél nagyobb része az étrendjének nyers, annál tápláltabb lesz. Próbáljon kevés cukrot és feldolgozott gabona terméket fogyasztani.
•    Kiváló minőségű, állati eredetű omega-3 zsírsavak is sokat segítenek, az én személyes kedvencem a krill olaj.
•    Ügyeljen, hogy minden este eleget aludjon, hogy kipihenten kelhessen másnap.
•    Kezelje az életében fellépő stresszt, mivel az megviselheti testi egészégét és elmeállapotát is. Kedvenc technikám a stressz űzésre az „Emotional Freedom Technique” (EFT, Érzelmi Szabadság Módszer)

Hogyan segítheti az ön egészségét a D-vitamin teljesítmény tesztelés

Egyre növekvő mennyiségű kutatás mutatja, hogy a D-vitamin kritikus szerepet játszik a jó egészség fenntartása és a betegségek megelőzése terén. A D-vitamin hatással van az ön DNS-ére D-vitamin receptorokon segítségével (VDR). Ezek a humán genomban különböző helyekre beépülnek. Tudósok közel 3000 gént azonosítottak, melyeket befolyásol az ön D-vitamin szintje és D-vitamin receptorokat fedeztek fel több helyen is a szervezetben. Ezek után bárki is csodálkozik, hogy a D-vitamin elengedhetetlen szerepet játszik, bármilyen betegesét vizsgálunk meg? Ez okból lettem ennyire izgatott amikor halottom a GrassrootsHealth D*Action projektjéről. Dr. Heaney, a GrassrootsHealth felelős kutatója, segített felépíteni a projektet és vezető szerepet vállalt el a kísérlet eredményeinek feldolgozásában. A GrassrootsHealth segítségével felfedezheti, hogyan veheti kezébe saját jóllétét, szakértői közmegegyezésnek örvendő tudományos felfedezéseken keresztül, már ma. Nem kell várni az állami intézmények hivatali folyamatának lassú konklúziójára. Ténylegesen befolyásolni tudja saját egészségét, ha D-vitmain mérések és azok értelmezése segítségével, megváltoztatja életmódját, étrendjét.

Annak érdekében, hogy tovább terjedhessen ez az egészségügyi mozgalom, az ön segítségére van szükségünk. Ez egy folyamatos kampány volt Februárban, és szeretnénk, hogy évenkénti esemény legyen belőle. Ha részt szeretne venni, egyszerűen vásárolja meg „D*Action” mérési csomagot és kövesse a benne található utasításokat.(A bevétel 100% a projekt finanszírozására lesz felhasználva.) Résztvevőként évente kétszer kell majd megmérnie D-vitamin szintjét, és ezzel együtt be kell majd számolnia egészségügyi állapotáról, hogy a vitamin hatását felmérhessük. A csomag ára 65 USD félévente, mellyel ön hozzájárul a kutatáshoz. A csomag tartalmaz egy otthon használatos teszt felszerelés illetve jogosultságot ad az elektronikus kérdőívek kitöltéséhez. Hat hónap elteltével kapni fogy egy emlékeztető e-mailt, az esedékes tesztjéről. (A cikket 2011-ben írták)

Hogyan tovább?

A GrassrootsHealth egy új projektet indít Protect our Children NOW!(óvjuk gyermekinket MOST!) címmel.[link] A cél, hogy legalább 500 terhes nő részt vegyen a projektben. Felemelnék a szérum adagját a Hollis & Wagner klinikai kísérlet alapján 40 ng/ml-ra. Ezentúl a 2 év után összegyűjtött adatokkal felfegyverkezve, a szervezet elkezdene lobbizni a megfelelő állami vagy föderális kormányszerveknél az Egyesült Államokban, az új generáció egészségnek megvédése érdekében. A kísérlet fő célja, hogy lecsökkentse a koraszülés arányát. (Egyes esetekben akár 50%-al is!) A projekt mögött állnak a Dél-Karolinai orvosi egyetem tudósai és orvosai (akik a gyakorlatban is segítik a projektet), illetve a biztosítási cégek is. Bármely közösség, önállóan is belevághat egy hasonló projektbe. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!