Több alternatív gyógymódokkal foglalkozó külföldi weboldal is beszámolt az elmúlt hónapokban arról, hogy egy 74 éves amerikai férfi milyen egyszerű, hétköznapi módszerrel csökkentette drámaian progresszív betegségének súlyos tüneteit. 

A férfi 4 hónappal ezelőtt arról írt, hogy 3 éd fél évvel ezelőtt Parkinson-kórt diagnosztizáltak nála, s a rendes protokollnak megfelelően kezdték el kezelni a világ egyik leghíresebb klinikáján a Mayo Klinikán. A kezelések ellenére tünetei egy évvel ezelőtt már igen súlyossá váltak, mozgása lelassult, bizonytalanná vált, ízületei állandóan fájtak, egyre gyakrabban tapasztalta, hogy mozgás teljesen „lefagy”, bal lábát pedig húzni kezdte. Arcmimikája megszűnt, bal lába folyadékkal telt meg. 

A kókuszolaj az egyik legértékesebb zsír a világon, mely hatékony immunrendszer erősítő is.

Egy más gyógyszerekkel kiegészített kezelést követően ugyan fájdalmai enyhültek, de a lassult mozgás továbbra is megmaradt és egy idő után már nem volt képes felállni a székről. 

2013. áprilisában kókuszolajat kezdett el szedni, napi 8 evőkanállal, s elmondása szerint a javulás már 1-2 nap elteltével szembetűnő volt. Családtagjai, barátai és a felesége is észrevették a hirtelen változást. 

Jelenlegi állapota:

-    könnyebben és gyorsabban mozog a házban és ház körül
-    rendszeresen mozog az elliptikus trénerrel
-    javult az egyensúlya
-    fel tud állni a székről
-    a bal láb duzzanata megszűnt
-    képes normálisa járni
-    a hátfájás elmúlt

A férfinek elmondása szerint nincsenek illúziói, tisztában van azzal, hogy a kókuszolaj nem képes gyógyítani a Parkinson-kórt, de tüneteit jelentősen csökkentette, illetve életminőségét látványosan javította. Három hónap elteltével sem szűntek meg a kedvező hatások. Vérképe alapján HDL-koleszterin szintje jelentősen emelkedett, ami kifejezetten jótékony hatás. 

Jó, ha tudjuk, a kókusz zsír a világ legértékesebb zsírja. Rengeteg telített zsírsavat tartalmaz (több mint 90%-ban), amit korábban üldözendőnek tartottak. Mára azonban kiderült, hogy a transz zsírok az igazán veszélyesek, viszont a telített zsírok ab ovo soha nem lehetnek transz zsírok. A kókuszzsír több mint felét egy közepesen telített zsírsav, a laurinsav képezi, ami az anyatej legfőbb zsiradéka is.

Ez a zsírsav, ma már tudjuk, kiválóan hat pszoriázisban, ajak herpeszben, sőt, még hepatitis C-ben is! Az immunrendszer stimulálása révén gyorsítja a felépülést influenzából és bizonyos epilepszia fajták kezelésére is használható. A csendes-óceáni szigetvilág kultúrája ugyan úgy a kókusz olajon alapult, ahogy a görög-latin kultúra az olíva olajon, illetve a nyugati medencében az argánolajon. James Cook kapitány nem titkolt meglepetéssel számolt be naplójában arról, hogy ezek a szigetlakók, milyen jó testi felépítésű, egészséges és fitt emberek voltak, akiknek a fizikai állapota messze felülmúlta az ő tengerészeit, pedig válogatott legénységgel hajózott. Bizony, a legkorszerűbb étrend ma vagy a mediterrán vagy az óceáni szigetvilág étrendjét veszi alapul, bárhogy is nevezzék.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!