Saját méregtelenítő italait is elkészítheti otthon, alapanyagait a legtöbb élelmiszer üzletben megtalálhatja, és máris megtalálta a hosszú távú és sikeres fogyás megfelelő szerét. Többféle módon segíti szervezetét ha méregtelenítő italok fogyasztásával szeretne lefogyni.

1.    Természetes fogyás

A méregtelenítő italok gyümölcsökből és zöldségekből készülnek, ennél természetesebbek már nem is lehetnének. 

Stimuláns mentesek, természetes anyagokból készülnek, és önmaga választhatja ki, milyen gyümölcsöket és zöldségeket tesz bele, amelyek segítik szervei egészségét. Alább felsoroljuk a méregtelenítő italoktól várható hatást, és azok befolyását fogyókúrájára.

A különféle szuperételek vagy fogyókúrás csodaprogramok és azt segítő gépek helyett olyan ételeket fogyaszt, amelyeket évszázadok óta fogyasztanak az egészséges szervezet érdekében. Biztos módszere van tehát a fogyásra, nem csak egy futó fogyókúrás divatnak hódol be. 

Ha nem szokott napi rendszerességgel gyümölcösket és zöldségeket fogyasztani, a méregtelenítő italok fogyasztásával remek kezdetet biztosít egy új szokás kialakításának. Könnyebben elérhetőek és jobban emészthetőek, és amint elérte célját, akkor is fogyaszthatja őket, amikor úgy érzi, feltöltődésre vágyik. 

Az egészséges fogyás kulcsa: A divatos fogyókúrás tabletták és növényi kivonatok helyett töltse fel szervezetét méregtelenítő italokkal, miközben lemond az egészségtelen ételekről. 

2.    Testmozgás nélküli fogyás

Minden bizonnyal ön is látta azokat a fogyókúrás tablettákat, amelyeket úgy reklámoztak, hogy fogyasztásukkal nincsen szükség a testmozgásra, a méregtelenítő italokkal azonban ez tényleg igaz. Sőt, ha méregtelenítő léböjtkúrát folytat, ne végezzen megerőltető testmozgást amíg a program végére nem ér. 

Ez azért fontos, mert csökkent kalóriabevitelt biztosít csak szervezetének, ezért nem szabad túlzott nyomást gyakorolnia testére és extrém körülmények közé kényszerítenie. Tegyen egy könnyed sétát a szabadban, ám ennél többet ne várjon testétől amíg csak méregtelenítő italokat fogyaszt. 

A program végére könnyebb és energetikusabb lesz, ekkor már valószínűleg természetesen azt fogja érezni, hog többet szeretne mozogni. 

Az egészséges fogyás kulcsa: Nincsen olyan csodatabletta, amely segítségével belefektetett energia nélkül lefogyna, ám a méregtelenítő italok nem várják el öntől, hogy marathont fusson vagy extrém testmozgást végezzen, hogy leadja a felesleget. 

3.    Megszabadítja a szervezetet a felgyülemlett anyagoktól

A méregtelenítő italok vízhajtó hatásúak, így megszabadítják szervezetét a felgyülemlett felesleges folyadékoktól, sótól, és minden olyan anyagtól, amely valamiért még nem távozott szervezetéből.

A gyümölcsök, zöldségek, gyógynövények, és egyéb hozzávalók, amelyekből a méregtelenítő italokat készítheti, segítik szerveit és egész szervezete megtisztulását a felhalmozódott méreganyagoktól. Mivel ezek az italok rengeteg vizet tartalmaznak, megkönnyítik a méreganyagok kimosását a szervezetből.

A lelassult emésztőrendszer és a lassú húgyúti rendszer rengeteg lerakódott méreganyagot hagy a szervezetben, amelyek letargiához vezetnek és csökkentik a motivációt illetve a testmozgást is megnehezítik.  

Az egészséges fogyás kulcsa: A fogyókúra méregtelenítés nélkül a szervezetben hagyja a felhalmozódott méreganyagokat, megnehezítve a kitartást a változások mellett. Kezdjen tiszta lappal, és új életvitel előtt végezzen méregtelenítést. 

4.    Javítja az anyagcsere folyamatokat

Bár a méregtelenítés napjai alatt az anyagcsere folyamatok alatt lassulhatnak, helyesen végezve a méregtelenítés végére az anyagcsere folyamatoknak gyorsulniuk kell. Ez azért van, mert az anyagcsere folyamatokért felelős szervek olyan mennyiségű vitamint és ásványi anyagot kapnak, amely segíti hatékonyabb működésüket.

Némely méregtelenítő program igen extrém lehet, napokat, néha heteket kell szilárd étel nélkül töltenie. Ám a méregtelenítő italok segítségével történő fogyást ne keverje össze ezekkel a programokkal. 

Néhány kedvelt méregtelenítő italokat forgalmazó cég a teljes méregtelenítő programot elküldi önnek, megjelölt italokkal, amelyeket a nap bizonyos szakaiban kell innia. 

Az egészséges fogyás kulcsa: Biztosítsa emésztőrendszerének, immunrendszerének, és idegrendszerének egészségét méregtelenítő italokkal, amelyek rengeteg vitaminnal és ásványi anyaggal látják el szervezetét, amely ilyen módon természetes gyógyulásnak indul.  

5.    Felpörgeti az emésztőrendszer működését

Ha úgy érzi, emésztőrendszerében valami nincsen rendben, legyen az akár székrekedés, hasmenés, rossz gyomor, irritábilis bélszindróma, vagy bármi egyéb emésztőrendszeri betegség, a méregtelenítő italok rengeteget tudnak segíteni.

Leginkább abban segítenek, hogy ellátják szervezetét a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyeket hiányolt a rossz étrend és a nem megfelelő ételek miatt. Lássa el tehát szervezetét azzal, amire szüksége van, és közben vonja meg tőle azokat az ételeket, amelyekre nincsen szüksége. 

A méregtelenítő italok remek hatással vannak a májra, főképp azok az italok, amelyeket kifejezetten a máj működésének javítására fejlesztettek ki. A májnak hatalmas szerepe van az emésztőrendszer működésében, bár ez nem így tűnik. A megfelelő májfunkciók visszaszerzése hatalmas lépés a sikeres fogyókúra felé. 

Az egészséges fogyás kulcsa: A nem teljes gőzzel működő emésztőrendszer nagyban hátráltatja akármelyik fogyókúrás tervet. Tegye tehát először ezt rendbe, majd utána kezdjen bele a választott fogyókúrás programba.

6.    Megkönnyíti az egészséges étkezést

A méregtelenítő italokkal elválaszthatja új életmódját a régitől. Gyakran a szervezet ellenáll a változásoknak és a régi szokások újraélesztésével visszatér régi életmódjához. Egy fiziológiai határ nagyon hasznos lehet régi és új életmódja között. 

Szervezetét nem csak azzal látja el, amire szüksége van, hanem megszabadítja attól, amire nincsen. A méregtelenítő italok leváltják a szénsavas és cukros italokat, valamint az elpre csomagolt, ismeretlen alapanyagokat tartalmazó ételeket is kerülnie kell, válasszon inkább nyers, teljes tápértékű ételeket. 

Nem kell extremitásokba esnie ha méregtelenítő kúrát szeretne tartani, csupán két-három nap elegendő az új szokások kialakításához, amelyeket egész életében követni tud. 

Az egészséges fogyás kulcsa: A méregtelenítő kúrák olyan alapot építenek, amelyre sikeresen tud építkezni, és segítik megváltoztatni az ételekről kialakított régi képét. 

7.    Javítja a májfunkciókat

Mindenképpen adjon olyan hozzávalókat a méregtelenítő italjaiba, amelyek segítik a májat. A máj a legfontosabb belső szerv a fogyás szempontjából, hiszen segíti a többi szerve megfelelő működését.

Könnyen talál olyan méregtelenítő italokat, amelyek segítik a májfunkciókat. Mivel májának az a feladata, hogy kiszűrje a méreganyagokat az elfogyasztott ételekből és italokból, emellett pedig emésztést segítő leveket juttasson a szervezetbe, amely segíti az ételek lebontását, ezért nagyon fontos biztosítania számára a megfelelő működéshez szükséges terepet. 

Májának azért van segítségre szüksége, mert a modern világban hemzsegnek az olyan dolgok, amelyek megnehezítik májfunkciói megfelelő működését. Alkohol, zsíros ételek, koffeines és szénsavas italok, és sok egyéb munkáját nehezítő és hátráltatő tényezővel találja szembe magát nap mint nap.  

Az egészséges fogyás kulcsa: Ne feledkezzem meg mája egészségéről ha fogyni szeretne, hiszen ha így tesz, az olyan, mintha az árral szemben úszna, és szervezete folyamatosan önmaga ellen fog harcolni a fogyókúra során. 

8.    Javítja a bélműködést

Az extra rostanyagok, amiket a méregtelenítő italok tartalmaznak, javítják a bélműködést, amely nagyon fontos a megfelelő fogyókúra szempontjából.

A feldolgozott, olajban sült, előre csomagolt ételek rendszeres fogyasztása megnehezíti a belek működését, hiszen azok küzdenek a számukra ismeretlen és nem természetes ételek feldolgozásával. Az egészséges beleknek megfelelő mennyiségű és naponta fogyasztott zöldségre és gyümölcsre van szüksége, amelyhez sajnos legtöbbünk nem jut hozzá.

A méregtelenítő italok nem nyújtanak mindenre gyógyírt, amely beleit bánthatja, de segíthetnek abban, hogy megszabaduljon a felhalmozódott méreganyagoktól és jobb napi működése ösztökélje. 

Az egészséges fogyás kulcsa: Az egészségtelen belek sokkal nehezebbé teszik a fogyást, tehát okosan teszi, ha a fogyókúra elkezdése előtt megtisztítja bélrendszerét. Ilyen módon hosszabb távon nagyobb sikereket érhet el, rövid távon pedig kisebb eséllyel lesz frusztrált.

9.    Javítja a hosszútávú fogyás sikerének esélyeit 

A méregtelenítő italok fogyasztása nem egy kizáró diéta, sokkal inkább fogyasztásukkal megadja szervezetének, amire vágyott, miközben kicsit szünetelteti az állandó étel felhalmozódását.

A legtöbb médiában reklámozott diétát múló szeszélynek, divatosnak, vagy kirekesztő diétának bélyegzik, hiszen hosszú távon nem fenntarthatóak. A méregtelenítő italok fogyasztásával azonban segíti szervezete megtisztulását, miközben a megfelelő tápanyagokkal látja el azt.

Amikor a megfelelő méregtelenítő italt keresi, azokat válassza, amelyekre szervezete a legjobban reagál. Hallgasson szervezetére, gyakran ráérezhet, melyik megfelelő önnek, hiszen olyan problémákkal közdött, amelyekre ezek az italok megoldást nyújthatnak.

Az egészséges fogyás kulcsa: Csak akkor számít fogyókúrája sikeresnek, ha hosszú távon is meg tudja tartani az elért súlyt. Ezt megkönnyítheti méregtelenítő programok közbeiktatásával, vagy méregtelenítő italok rendszeres fogyasztásával.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!