Alább található egy rövid lista otthon is elkészíthető italokról, amik segítik megtisztítani szervezetét a méreganyagoktól, amik a hosszú tél alatt lerakódhattak.

Alma és répalé

Ehhez az italhoz a következőkre lesz szüksége: 

- Fél kiló alma
- Fél kiló répa
- 200 g méz
- 8 dl víz

Mossa meg az almákat és a répákat, hámozza meg és reszelje le őket, vagy használjon robotgépet. Majd adja hozzá a répát és az almát a 8 dl forrásban lévő vízhez, főzze 15 percig, végül adja hozzá a mézet. Fontos, hogy az állaga sűrű ám jól keverhető legyen főzés közben. Amikor kész van töltse egy üvegpalackba és hűtse le. Fogyassza étkezés előtt 30 perccel. 

Zöldség és gyümölcs méregtelenítő ital

Ehhez az italhoz az alábbiakra van szüksége:

- 1 kiló alma
- 1 kiló birsalma
- 1 kiló répa
- 1 kiló cukor ( vagy ízlés szerint)
- 2 citrom

Mossa meg majd forralja fel a gyümölcsöket, ameddig meg nem puhulnak.  Majd helyezze őket egy robotgépbe és darálja őket össze. Készítsen elő egy lábast a zöldségeknek és gyümölcsöknek, öntsön bele 10 liter vizet , adja hozzá a cukrot és a két citromot. Az italnak fel kell forrnia. Miután elkészült töltse bele forró üvegekbe, amik előtte ki lettek mosva és meg lettek szárítva. Fontos,hogy melegen és szárazon legyenek tartva. Tegye őket a kamrába és hagyja őket ott legalább egy napig. Az italt szolgálja fel hidegen. Elkészítheti kisebb adagokban is, csak számolja ki, hogy melyik hozzávalóból mennyire lesz szüksége.

Grapefruitlé recept

Ehhez az italhoz a következőkre lesz szüksége:

- 6 citrom és 3 grapefruit
- Gyömbér ( ízlés szerint)
- 4 gerezd fokagyma
- 3 evőkanál lenmag olaj
- 3-4 csipet kömény
- 3-4 levél friss menta

Facsarja ki a 6 citromot és a három grapefruitot. Majd robotgépben keverje össze a gyömbért, a fokhagymát, adja hozzá a kifacsart citromot és grapefruitot , a 3 evőkanál lenmag olajat, a 3-4 csipet köményt és a 3-4 levél friss mentát. Miután összemixelte az összes hozzávalót a grapefruitlé fogyasztásra kész.

Erőteljes méregtelenítő ital

A természetes méregtelenítés elképzelhetetlen enélkül a híres recept nélkül, amihez szüksége van : 

- 1 kigyóuborkára
- Pár répára
- 1 céklára.

Robotképet használva készítsen levet a céklából, a 2-3 répából és az uborkából. Az uborka a legfőbb összetevő ebben az italban, mivel vízhajtó, ezért segít a vese méregtelenítésében. 

Zöld tea citrommal

A zöld tea bizonyítottan megtisztítja a szervezetet a méreganyagoktól és a citrom levével kombinálva észrevehetően hatékonyabbá válik ez a tulajdonsága. Emiatt amikor méregtelenít ajánlott a zöld tea fogyasztása legalább 2 bögrével naponta.

A test természetes méregtelenítése citrommal

A reggel, ébredés után elfogyasztott víz mellett érdemes az alábbiakból elkészült limonádét is fogyasztani:

- Egy citrom
- 300 ml víz
- Fahéj
- Csili bors
- Egy teáskanál méz

Ez az ital egy remek a természetes méregtelenítéshez, az egész test méregtelenítéséhez fogyassza naponta. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!