Védő pajzs az agy számára. Kínai tanulmányok kimutatták állatokon végzett kísérletek során, hogy a gyulladásos betegségek bizonyos körülmények között enyhíthetők, és megelőzhetőek ennek a csodás gyökérnek a segítségével. Igen, az astralagus híres arról is, hogy képes újraindítani a vér áramlását az agyban. Ez biztosítja a gyorsabb felépülést és csökkenti a stroke halálozását is. A tanulmányok továbbá azt is kimutatták, hogy akik ezt a gyökeret használják, azok ezzel egyfajta virtuális pajzsot képeznek az agyuk körül.

Gyorsabb felépülést biztosít a szívelégtelenségből 

Csodálatraméltó rák ellenes hatások. A gyökér kivonatának rendszeres használata képes gátolni a rákos sejtek növekedését és terjedését az emberi testben. Az Astralagus olyan szaponinokat tartalmaz, amik a kemoterápiához hasonló hatást váltanak ki. Aki naponta kétszer fogyaszt a gyökérből készült főzetből, élvezheti a rákellenes hatásait eme remek gyógynövénynek.

Körülbelül 90 emberen végeztek egy kutatást, a betegek krónikus szívelégtelenségben szenvedtek. Azt javasolták nekik, hogy használjanak astralagus gyökereket több, mint 30 napon át, és látható javulások mutatkoztak a gyógyulásukban. A kísérlet 3 fázisban zajlott és 3, 30 fős csoportból állt. Akiknek megfelelő adagot adtak, azoknál jelentős javulás volt megfigyelhető. 

Anti-allergén hatóanyag 

Ez talán a legismertebb hatása az astralagus gyökereknek. A gyógynövény szárított gyökereiből készült oldat segít megelőzni az allergiás tüneteket és az asztmát is, ha legalább kétszer használja egy nap. Javasolt kúraszerű használata a szénanátha ellen is. Megszünteti a megfázás tüneteit, mivel antiszeptikus és antibiotikus hatása is van. Ha több mint 6 hétig alkalmazza ezt a gyógyszert, akkor megelőzheti a szezonális allergiát és annak tüneteit.

Harcol az öregedés jelei ellen

Az astragalus növényből készült főzet meggátolja az öregedési folyamatot, ha kétszer fogyaszt belőle naponta a diétája során. Ezek a gyökerek naponta antioxidánsokat is tartalmaznak, amik elsöprik a potenciálisan kialakuló betegségeket. 

Gyorsabb felépülést biztosít a sérülésekből 

Az antiszeptikus és antibakteriális tulajdonságok mellett, ezek a gyökerek potenciális forrásai néhány egyedi poliszacharidnak, amik kalkozint és formononetint is tartalmaznak. Ezek az összetevők segítik a gyulladások, sérülések gyorsabb gyógyulását, mert csökkentik a salétromsav mennyiségét a szervezetben. Ezenkívül enyhítik a vérzést is. Továbbá erősítik az immunrendszert.  A gyógyszerek szinergikus hatása lehetővé teszi a gyorsabb gyógyulását a sebeknek, mielőtt azok begyulladnak és elfertőződnek. 

Fontos segítség azoknak, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek 

Az antioxidáns tulajdonságának köszönhetően és a gyökerekben található poliszacharidok megvédik az agyat, és jelentősen fokozzák az anyagcserét, ami biztosítja, hogy a vércukorszint folyamatos kontroll alatt maradjon. Ha megfelelően használjuk, akkor a 2-es típusú diabétesz során a vércukorszint elfogadható szinten marad, és ez mind az astralagus gyökérből készült főzetnek köszönhető.

Serkenti az energiaszintet 

Az adaptogén természete miatt ez a gyógynövény serkentő tonikként működik. Segít legyőzni a fáradtságot, serkenteni és növelni az állóképességet és harcba száll a krónikus stressz és idegesség ellen is. Több energiát ad szervezetünknek. 

Természetes méregtelenítő tulajdonságok

Segítségül hívhatja ezt a gyógynövényt arra az esetre is, ha meg akar szabadulni a nem kívánt mérgektől és vegyi anyagoktól. A vízhajtó és antioxidáns természete biztosítja, hogy a mérgek kiürüljenek a májból és a gyomorból. 

Jót tesz az emésztőrendszerének

Ez a gyógynövény arról is ismert, hogy csökkenti a gyomorsavat, és fenntartja a pH szintet, ezáltal védi a testet a gyomor problémáktól. Az emésztést is felgyorsítja. A méregtelenítő hatásai biztosítják a könnyebb és gyorsabb eliminációját a felesleges anyagoknak az emésztőrendszerben, ezáltal megelőzi a székrekedést.

Erősíti a májat és a lépet 

Természetes méregtelenítő, és egy potenciális véráramlás serkentő, ezen kívül eltávolítja a felesleges vegyületeket a májból és a lépből, erősíti és megvédi szervezetünket a különböző májbetegségektől. 

A vérnyomásszintet kontrollálja 

Ez a különleges gyógynövény értágító hatással is rendelkezik, vagyis meg van a tulajdonsága, hogy tágítsa vagy szűkítse az ereket, ezáltal javítva a véráramlást. Ez segít ahhoz, hogy csökkentse a vérnyomást, így nagy segítség azoknak, akiknek magas vérnyomása van. A vérnyomás szinten tartása teszi lehetővé azt, hogy elkerüljük a különböző szívproblémákat. 

Segít kontrollálni a koleszterinszintet 

Az astralagus gyökér rendszeres használata csökkenti a koleszterineket a vérben. A gyökerek megfékezik a zsírok felszívódását a belekben, ezen felül pedig természetes méregtelenítőként is működik. Megvédi az artériák falait a lerakódásoktól és védelmet nyújt sok más betegség ellen is, mint például az érszűkület. 

Erősíti az immunrendszert 

Az egyik legfontosabb előnye az astralagus gyökérnek az, hogy segíti az immunrendszer védekező funkcióit. Gyorsítja az anyagcserét és jobb véráramlást biztosít. A vírusölő tulajdonságainak köszönhetően, ez a kínai gyógynövény támogatja, erősíti az immunrendszert.

A tüdőnek is jót tesz 

Serkenti és erősíti a tüdőt és annak funkcióit. Az antibakteriális és gyulladás gátló hatása segít megelőzni a különböző tüdőbetegségeket, mint amilyen pl. a hörghurut, tüdőgyulladás, asztma és tüdőtágulás.

Természetes vízhajtó hatás 

A természetes vízhajtó hatása ennek a gyógynövénynek segít eltávolítani a fölösleges folyadékot a szervezetből. Segít csökkenteni az ödémát. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!