A cékla egy nagyon erőteljes zöldség, ha tisztítani akarja szervezetét, számos olyan tápanyagot tartalmaz, ami támogatja a máj működését és megtisztítja a testet a méreganyagoktól:

Betain: Segít a májnak megsemmisíteni a méreganyagokat.

Pektin: Eltávolítja azokat a méreganyagokat, amik már el lettek távolítva a májból és megelőzi ezeknek visszatérését a szervezetbe.

Betalain: Felgyorsítja a méregtelenítési procedúrát, mivel gyulladáscsökkentő tulajdonságot hordoz magában.

A májban található méreganyagok eltávolításához ajánlott naponta legalább két deci céklalevet meginni, ajánlott még olyan alapanyagok hozzáadása a keverékhez, mint a kígyóuborka, a zeller, a gyömbér és a citrom. A felsoroltak mindegyike remek tiszító hatással rendelkezik és extra segítséget nyújtanak a bennük található vitaminoknak köszönhetően. 

Többféle módja is van a máj tisztítókúrájának, alább az egyik leghatékonyabb ital receptjét találhatja, amit igen egyszerű elkészíteni. 

Szuper tápanyagokkal teli, céklás avókádós méregtelenítő ital

- ¼ avokádó
- egy szár zeller
- ½ bögre eper
-fél cékla
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál kókusz olaj
- fél alma
- 3 jégkocka
- kókuszvíz a pohár peremére

Útmutatás:

Robotgéppel keverje össze a hozzávalókat a kókuszvíz kivételével, amíg simává nem válnak, szűrje le majd a pohárban megmaradó részt töltse fel kókuszvízzel. 

Kész is van, fogyassza egészséggel!

A hozzávalók tisztító hatása

Avokádó

Az avokádó csodálatos növény, ami úgy méregteleníti a szervezetet, hogy elszállítja a méreganyagokat a szervezetből, valamint tele van olyan antioxidánsokkal, mint a glutation. 

Zeller

Nagyon jó a lúgosításra és a hidratálásra, rengeteg tápanyag segít a zellerben a tiszításban és méregtelenítésben. A zeller ezeken felül még arra is jó, hogy eltüntesse a felgyülemlett vízből eredő súlyt a szervezetből, valamint segít a káros méreganyagokat hatékonyan kimosni a szervezetből.

Citrom

A citrom rendszeres fogyasztása nagyon jótékony hatással lehet szervezetére és nemcsak csordultig vannak vitaminokkal és antioxidánsokkal, de védelmezik a májat és elősegítik a tiszító procedúrát azzal, hogy eltávolítják a kemikáliákat a szervezetből.

Eper

A bogyósgyümölcsök, mint például az eper vagy a vörösáfonya képesek arra, hogy megszabadítsák a szervezetet a kártékony méreganyagoktól.  Emellett pedig fantasztikus antibakteriális tulajdonsággal is rendelkeznek ezzek segítve önt abban, hogy jobban és egészségesebben érezze magát.

Kókusz olaj

A kókusz olajjal való méregtelenítésre rendkívül hatékony módja a szervezet tisztogatásának, mivel rövid időn belül segít megszabadulni a méreganyagoktól és természetes módon szabadul meg rosszindulatú baktériumoktól és vírusoktól. Magas a laurinsav és a caprylic sav tartalma, ami remek vírusölő, antibikrobiális és gombaölő tulajdonságokkal ruházza fel és erősebbé teszi a szervezetet.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!