A máj az egyik legfontosabb szerv testünkben. Többfunkciós szervként a máj többek között szűri és tisztítja a vért, segíti a glutation termelését, amely elengedhetetlen az antioxidánsok újrahasznosításában, D3-vitaminná alakítja a napfényt, és segít az epe termelésében, a vércukor stabilizálásában, a szervezet méregtelenítésében.  

A máj és a "tisztítása" gyümölcspréselés segítségével

Annak érdekében, hogy az alapvető szervi funkciók az optimális szinten maradjanak, szükség van tisztításra és méregtelenítésre.

A gyümölcspréselés sok előnnyel jár. Az egyik az, hogy segít eltávolítani azokat a méreganyagokat, amelyek felhalmozódtak a szervezetben a rengeteg tartósítószert, adalékanyagokat, hormonokat és különböző vegyi anyagokat tartalmazó ételek fogyasztása során. Számtalan préselési módszer van, amely segít eltávolítani a májban és a vérben előforduló veszélyes anyagokat. 

A tisztító kúra magában foglal egy 10 napos folyamatot, melyben a fogyni vágyónak a következő összetevők kombinációját szükséges innia: tisztított víz, cayenne-i bors, tiszta juharszirup és friss citromlé. Ahhoz, hogy a tisztító program eredményes legyen, a diétázónak a tisztítókúrát megelőző napokban már kerülnie kell az alkoholfogyasztást, a feldolgozott élelmiszereket, az állati eredetű termékeket, a cukrot, a koffeint, a búzát és a dohányzást. Naponta körülbelül 4-8 csésze gyümölcslé fogyasztása ajánlott a napi vízmennyiségen felül. 

Egy másik házi orvosságnak tekinthető a meleg víz, citromlé, egy csipet cayenne-i bors és egy teáskanál méz keveréke. Reggel ennek kell az első dolognak lennie, amit még étkezés előtt fogyaszt. Miután megitta a keveréket, 3dl dzsúszt kell meginnia. Ennek az összeállításnak elegendőnek kell lennie reggelire. Ugyanezen mennyiséget kell fogyasztani ebédre.

A máj tisztítására szintúgy hatékony módszer lehet, ha 3 pohár grapefruitot összekever 4 evőkanál Epsom sóval. Ezt 4 részletben kell végrehajtani. Reggel csak könnyű gyümölcsöket és zöldségeket fogyaszthat. Ameddig az óra délután kettőt nem üt, nem szabad semmi szilárd ételt enni.

Négy óra elteltével a máj tisztítása kezdetét veszi.  A második adagot néhány óra elteltével kell bevenni. Másnap reggel 6 órakor a harmadik részt, és végül az utolsót rá két órára. 

Vannak egyéb természetes módszerek és receptek, amelyek a máj és a vér tisztításában hatékonyak. A szakértők jó minőségű egyszeresen telítetlen olajokat (olíva olaj), vagy rövid szénláncú zsírokat (kókuszzsír), napi 50g növényi rostokat (zöldségek) és esszenciális aminosavakban gazdag fehérjéket, pl. fehér hús, kemény sajt (napi 5-10dkg) javasolnak a tisztulási folyamat alatt.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!