Méregtelenítés

Méregtelenítsen otthon

Méregtelenítsen otthon

Alább található egy rövid lista otthon is elkészíthető italokról, amik segítik megtisztítani szervezetét a méreganyagoktól, amik a hosszú tél alatt lerakódhattak.
A szervezet vízhiányának tíz jele

A szervezet vízhiányának tíz jele

Víz nélkül szervezetünk nem képes megfelelően működni, nagyon fontos tehát, hogy megfelelően hidratálja szervezetét. Ennek érdekében igyon elegendő mennyiségű folyadékot és fogyasszon nagy víztartalmú ételeket.
A legjobb májtisztító ételek

A legjobb májtisztító ételek

Sokféle étel létezik, amely segíti a máj tisztulását, újrafeltöltését, és méregtelenítését. Ilyen módon mája egészséges marad és megfelelően működik.
Citromos Cayenne bors tisztítókúra

Citromos Cayenne bors tisztítókúra

A citromos Cayenne bors tisztítókúra 1940-ből származik, és Stanley Burroughs nevéhez fűződik. Eredetileg a gyomorfekélyt kezelték vele. A kúráról először 1976-ban írtak először egy könyvben.
májtisztító szuperétel

A tíz legjobb májtisztító szuperétel

A máj mirigyként fontos szerepet játszik az egyéb szervek számára fontos kemikáliák elválasztásában. A máj az egyetlen olyan része a testnek, amely egyszerre szerv és mirigy. 
Hogyan növelje meg folyadékbevitelét

Hogyan növelje meg folyadékbevitelét

Napi legalább 8-10 pohár víz fogyasztása ajánlott, ám ez a mennyiség személyenként változhat. Emellett arra is figyeljen oda, hogy ennél több folyadékot kell innia testedzés után, vagy ha olyan munkát végez, amely megizzasztja és csökkenti szervezete folyadékháztartását. 
A méregtelenítő italok

A méregtelenítő italok 9 fogyasztó hatása

Saját méregtelenítő italait is elkészítheti otthon, alapanyagait a legtöbb élelmiszer üzletben megtalálhatja, és máris megtalálta a hosszú távú és sikeres fogyás megfelelő szerét. Többféle módon segíti szervezetét ha méregtelenítő italok fogyasztásával szeretne lefogyni.
Zöld tea

A zöldtea jótákony hatása 22 pontban

A zöldtea azért is jobb választás, mert egészségesebb módon kerül feldolgozásra. A teacserje zöld leveleit gőzölik, így a benne található anyagok nem oxidálódnak, mint a fekete vagy oolong tea erjesztés által elkészített leveleiben, ami a fontos antioxidánsok károsodásához vezet. 
citrom

A citrom használata és jótékony hatása 40 pontban

A gyümölcs egésze (a bele, leve, héja és pikáns íze) mind étkezési, mind más célokra is használható. A citromléből gyakran készítenek limonádét vagy más citromos italokat. A citromlé 6% citromsavat tartalmaz – ezért érezzük savanyúnak és savasnak.
astralagus

Miért jó az Astralagus?

Védő pajzs az agy számára. Kínai tanulmányok kimutatták állatokon végzett kísérletek során, hogy a gyulladásos betegségek bizonyos körülmények között enyhíthetők, és megelőzhetőek ennek a csodás gyökérnek a segítségével. Igen, az astralagus híres arról is, hogy képes újraindítani a vér áramlását az agyban. Ez biztosítja a gyorsabb felépülést és csökkenti a stroke halálozását is. A tanulmányok továbbá azt is kimutatták, hogy akik ezt a gyökeret használják, azok ezzel egyfajta virtuális pajzsot képeznek az agyuk körül.
Máj és vértisztítás

Természetes módszerek és receptek a máj és a vér tisztítására

A máj az egyik legfontosabb szerv testünkben. Többfunkciós szervként a máj többek között szűri és tisztítja a vért, segíti a glutation termelését, amely elengedhetetlen az antioxidánsok újrahasznosításában, D3-vitaminná alakítja a napfényt, és segít az epe termelésében, a vércukor stabilizálásában, a szervezet méregtelenítésében.  
epsom-só

Az Epsom-sós fürdők jótékony hatásai

Az Epsom-sókat évszázadok óta használják sok különböző kultúrában. A hasznos tulajdonságai miatt alkalmazzák őket kertészkedésben, háztartási tisztítószerként és a test méregtelenítésére is. Ezek a sók nem drágák és szinte bármilyen kertészetben beszerezhetők. 
koriander

A koriander segít a szervezet méregtelenítésében

A rómaiak a romlott hús szagának eltüntetésére használták. Persze a koriander nem csak az íze vagy az illata miatt fontos. Mindenképp ajánlatos megenni ezeket a zöld leveleket, ahelyett, hogy a tányér szélére tolnánk azokat.
toxinok a lakásban

Toxinok a lakásban

Az EPA vizsgálatai szerint az épületekben, házakban lévő belső terek levegője sokszor kétszer szennyezettebb, mint a kültéri levegő. Tisztítószereink, melyekkel otthonunkat és ruháinkat tisztítjuk, olyan erős mérgező vegyületeket tartalmazhatnak, melyek a levegőn át bekerülnek szervezetünkbe és hosszú távon nagymértékben szennyezik azt. Mivel az emberek nagy többsége idejének általában 80-90%-át beltéren tölti, a beltéri levegő szennyezettsége is ugyanannyira kritikus tényezőként tekinthető, mint a táplálkozás, vagy a testmozgás.
antioxidánsok

A krónikus gyulladás megszüntetése antioxidánsokkal

Kutatók szerint a napjainkban járványszerű méreteket öltő krónikus betegségek, mint a szív- és érrendszeri betegségek, az elhízás, a különféle daganatos megbetegedések, vagy a demencia hátterében is a krónikus gyulladás áll.
lúgosítás, méregtelenítés

Az öt legjobb nyári méregtelenítő ital

A legfontosabb méregtelenítő szerveink a máj, a vesék, az emésztő rendszerünk és a bőrünk. Bizonyos ételek és italok támogatják ezen szervrendszerek működését, miközben önmaguk a szervezet számára nem jelentenek megterhelést, azaz nem képződnek belőlük toxikus bomlástermékek.  
méregtelenítés, lúgosítás

Enzimek és méregtelenítés

Az enzimek biztosítják számunkra az életerőt, nélkülük nem létezhetnénk. Az enzimek fontos szerepe, hogy segítsék a szervezetünkbe juttatott táplálékok megemésztését, emellett eltávolítsák az elöregedett vagy beteg sejteket és szöveteket.