A betegségek kb. 70%-ára nem is kellene semmiféle gyógyszert vagy gyógyító eljárást kitalálni, mert ha normálisan élnénk és táplálkoznánk, akkor ezek a betegségek egyszerűen nem is léteznének.

Korunk legfőbb vámszedői a szív- és érrendszeri megbetegedések. Az 1800-as évek végén a szívinfarktus még az akkori szakirodalomban, mint kifejezetten ritka betegség került leírásra.

Az epekövesség a másik olyan kórkép, ami miatt ma a legtöbb hasi műtétet végzik szerte a világon, de tudjuk, hogy a növényi alapú, sószegény, és kevés állati fehérjét tartalmazó étrend mellett a betegség nem létezik (emlékeztetnék az új-guineai vizsgálatokra a múltszázad harmincas éveiből, amikor másfél millió ember megvizsgálása során csak 2 embernél találtak epekövességet, ők is bevándorolt kínaiak voltak).

Az autóimmun betegségek túlnyomó többsége annak köszönhető, hogy környezetünket igyekszünk sterilizálni, aminek következtében az immunrendszer keres magának más "elfoglaltságot" és a saját szervezete ellen fordul.

A magas vérnyomás betegség világszerte évente több mint hétmillió ember haláláért felelős. A sóban szegényebb étrend, a húsok és a protein turmixok, valamint az alkohol és a koffein mellőzése, a kemény állati zsírok kerülése (helyette olíva olaj vagy kókusz zsír), a rendszeres, könnyű testmozgás, napi 50 perc, nagyon sokat segítene.

A 2-es típusú cukorbetegség, ha nem lennénk elhízva, mozognánk és kerülnénk a direkt szénhidrátokat, a finomított gabona féleségeket, desszerteket, fagyikat, gyakorlatilag nem is létezne.

A fogszuvasodás, szoros kapcsolatban van a pépes, ragacsos, édes ételekkel, savas italokkal, a rágás hiányával, míg a fogíny sorvadás egyik legfőbb oka ezeken felül a dohányzás.

A tüdőrák 4/5 részéért a dohányzás felelős és csak 1/5 része független ettől. 

A COPD ma már szinte 100%-ban a dohányzó betegekben alakul ki, amihez persze a szennyezett, poros levegő sokat hozzátesz.

A rossz táplálkozás kórosan átalakult bélflórát eredményez, aminek következtében a Colitis-ulcerosa és a vékonybél gyulladásos sipolyképződéssel járó betegségeinek a kialakulását segítjük elő.

A májzsugorodás legfőbb okai a hepatitis C és B fertőzések és a krónikus alkoholizmus.  

Az évi 14 liter/fő 96%-os szesznek megfelelő alkoholfogyasztásunk (beleszámítva a csecsemőket is) több, mint elborzasztó. Mivel a kicsik nyilván nem isznak és sokan kerülik az alkoholos italokat, így még inkább elképesztő, hogy honfitársaink egy része mekkora "áldozatot" hoz ezért a "remek" eredményért.

Autóbaleseteink során olyan borzalmas sérüléseket szenvedünk el, amik természetes körülmények közt szinte soha nem érnének minket. Hány traumatológiát lehetne bezárni, ha normalitás érvényesülne a közlekedés közben is mindenki fejében?

Minden bajra megoldást találni teljesen reménytelen vállalkozás. Viszont ezek megelőzése egyáltalán nem az. Csak a valóságban is alkalmazni kéne azt az ősi elvet, miszerint a legnagyobb érték az ember, és legnagyobb kincsünk az egészségünk.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!