Ha gyors, hatékony és olcsó megoldást keres bőr- és hajproblémáira, kiváló választás a ricinusolaj. A ricinusolaj ugyanis képes megerősíteni és dúsítani a hajat, szempillát és szemöldököt.

A szem pedig nagyon érzékeny. A szem valójában koponyacsonton kívüli része az agynak, aminek a tisztaságát szervezetünk nagyon is óvja, tehát nagyon nem mindegy, hogy mit kenünk fel rá.

A kérdés annál is inkább aktuális, miután az elmúlt időszakban több száz márkás szempilla és szemhéj festéket vizsgáltak be, s a kutatók legnagyobb meglepetésére komoly patogén kórokozók tucatjait mutatták ki belőlük.

Vásároljon organikus, mesterséges összetevőktől mentes, hidegen sajtolt ricinus olajat és alkalmazza hajára, szemöldökére és szempillájára. Már 1-2 hét elteltével érzékelni fogja annak pozitív hatásait.  

A ricinusolaj ricinolsavban gazdag, mely egy rendkívül erős vírus-, baktérium- és gombaölő vegyület. A ricinusolaj akkor nagyon hatékony, ha a hajhullást valamilyen bakteriális fertőzés vagy gomba okozza. 

A ricinusolaj emellett omega-9 zsírsavakban is gazdag, ami kifejezetten jó hatással van a haj növekedésére. Ez a sűrű anyag táplálja a fejbőrt és beszivárog a pórusokba, ahol elősegíti a haj természetes növekedését. 

Nem csak erősebbé és egészségesebbé teszi a hajat, hanem annak fényét is erősíti. 

Hajpakolás készítéséhez adjon a ricinusolajhoz egy kevés kókuszolajat, sárgabarackmag olajat vagy valamilyen műs, kevésbé sűrű, tápláló olajat. 

Mivel a ricinusolaj képes mélyen behatolni a bőr alsóbb rétegeibe is, alkalmazhatja keloidos bőrfelületek kezelésére is. 

A ricinusolaj lággyá és puhává varázsolja a bőrt, értékes hatóanyagai elősegítik a fehérvérsejtek működését, így helyi gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Éppen ezen hatásának köszönhetően segíti a sebek gyógyulását. A ricinusolaj az ajkakra is pozitív hatással van, hidratálja, puhává és fényessé varázsolja ajkait.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!