A rossz lehelet nem csupán szociális eseményeket ronthat el számunkra, de különféle gyomorbántalmakat vagy a szervezet gyulladását is jelezheti. Külső okai gyakran a dohányzás és hagymafélék fogyasztása lehet. 

Hogyan lesz rossz a leheletünk? 

A kellemetlen szájszagot anaerob baktériumok okozzák, amelyek a nyelven és a szájüregben telepednek meg és szulfurt hoznak létre, amely a rossz leheletet okozza. De hogyan gyógyítható? Hosszú távú megoldás a napi kétszeri fogmosás, az elegendő folyadék fogyasztása, és esetenként gyulladáscsökkentő gyógyszerek fogyasztása. De mit tegyen, ha azonnali megoldásra van szüksége? 
 
Az alábbi keverékekben használhatja, és azonnal búcsút inthet a kellemetlen szagoknak. 

A szódabikarbóna lúgosító hatású szer, így semlegesíti a szájüregében található savas, rossz szájszagot okozó kórokozókat. Nem károsítja a fogakat, az ínyt és a csontokat, viszont elpusztítja a baktériumokat.

Szódabikarbóna és fogkrém

Adjon egy csipetnyi szódabikarbónát fogkréméhez, és naponta kétszer ezzel mossa fogát. 

Szódabikarbóna és só

Egy teáskanál sót és egy teáskanál szódabikarbónát keverjen el egy pohárnyi langyos vízben. Gargalizáljon a keverékkel, arra ügyeljen, hogy semmiképp ne nyelje le a keveréket.

Szódabikarbóna és almaecet

Egy teáskanál szódabikarbónát keverjen el egy kevés almaecetben és használja szájvízként. Itt is ügyeljen arra, hogy ne nyelje le. A legjobb hatás érdekében öblögessen vele, köpje ki, majd öblögessen újra. 

Szódabikarbóna és méz

Egy evőkanál szódabikarbónát és egy evőkanál mézet keverjen el egy pohárnyi meleg vízben, és naponta legalább egyszer fogyassza. Egyen minél több friss zöldséget és teljes kiőrlésű gabonát. Kerülje a húsfélék, kenyérfélék, és tejtermékek fogyasztását, amíg úgy érzi, lehelete kellemetlen.

Szódabikarbóna és tiszta víz

Egy teáskanálnyi szódabikarbónát keverjen el egy pohár meleg vízben, várja meg, amíg a por teljesen feloldódik, majd fél-egy percig öblögessen vele. 

Szódabikarbónából készült fogkrém

Amennyiben nem türelmes típus, vagy azonnali megoldásra van szüksége, vásároljon olyan fogkrémet, amelynek magas a szódabikarbóna tartalma, a legtöbb drogériában talál ilyen fajtát.

Mindenképp jegyezze meg: 

Kis mennyiségben fogyasztva a szódabikarbóna nem károsítja szervezetét, ám nagy mennyiségekben károkat tehet

Egyéb trükkök a rossz lehelet ellen a rendszeres fogselyem használat, valamint nyelve megfelelő tisztítása. Erre a fahéj fogyasztása kis mennyiségben kiváló.
Amennyiben a fenti praktikák nem szűntetik meg, esetleg tovább rontják leheletét, a probléma komolyabb eredetű lehet. Mindenképp látogassa meg orvosát, hiszen lehetséges, hogy más komolyabb betegség tünete lehet a rossz szájszag

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!