Modern világunkban az emésztési problémák az emberek igen széles körét érintik, így érthető, hogy nagyon sokan keresnek olyan természetes gyógymódokat, melyek elősegíthetik gyógyulásukat. Bár ez nem igazán könnyű feladat, az alábbi gyógynövények mégis segítséget nyújthatnak ebben a feladatban. 

Fokhagyma

A fokhagyma egy fantasztikus szupertáplálék, mely anti-virális, anti-bakteriális és gombaölő hatása révén segít fenntartani szervezetünk harmonikus működését. A fokhagyma segít eltávolítani azon mikroorganizmusokat, melyek károsíthatnák a belek működését. 

A természetes béltisztítás nem könnyű feladat, azonban a természet patikája biztosít számunkra néhány olyan növényt, melyek segítségével folyamatosan egészségesen tarthatjuk emésztőrendszerünket.

A Washington State University kutatóinak tanulmánya szerint a fokhagyma hatékonyabban képes pusztítani a campylobacter baktériumot, mint az antibiotikumok, miközben a belek normál flóráját nem károsítja. Ugyanakkor epebetegek a fokhagymát a legkevésbé sem képesek tolerálni, komoly epegörcsöt okozhat náluk. A colitises és a Crohn-betegek sem tudják fogyasztani ezt az egyébként nagyon egészséges táplálékot.  

Kókuszdió kefir

A kókuszdió kefir egy különleges szupertáplálék, melyet a kókuszvíz fermentálásával állítanak elő. Az így elkészített ital jótékony baktériumok milliárdjait tartalmazza. Ezek a jótékony baktériumok fontos szerepet töltenek be az emésztőrendszer megfelelő működésében. Gyulladásos bélbetegségben szenvedők, epebetegek egyaránt fogyaszthatják. 

Savanyú káposzta

A savanyú káposzta, mely tulajdonképpen egy fermentálási eljárás során előállított, rendkívül ízletes savanyúság, tápanyagokat és probiotikumokat tartalmaz. A savanyú káposztát köretként, savanyúságként számos ételhez feltálalhatjuk és zöldségeket is adhatunk hozzá. Puffasztó hatású, de a leve az egészen kiváló és az nem puffaszt. 

Aloe Vera

Az aloe vera egy fantasztikus gyógynövény, mely a legtöbb esetben gél formájában kerül forgalomba. Az aloe vera aktív összetevői gyulladáscsökkentő hatásúak és képesek blokkolni azokat a kártékony baktériumokat, melyek megfertőzhetik a szervezet különböző részeit. 

Egy 2006-os vizsgálat szerint az alo vera gél elősegítheti a gyomorfekély gyógyulását és csökkentheti az emésztőrendszer gyulladását. Nagy hígításban és csak kis adagban ajánlatos fogyasztani.  

Nincs egészség akkor, ha emésztő rendszerünk nem működik megfelelően, ebből tehát az következik, hogy bélrendszerünk egészségének fenntartása nélkülözhetetlen szervezetünk optimális működéséhez. 

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!