Alvás közben a bőr regenerálódik, és egy kis külső segítséggel még egészségesebbé válhat. A megfelelő éjszakai bőrápolási rutin, fényessé és fiatalossá teszi a bőrt, hidratálja azt és eltünteti a foltokat.

Fordítson csupán pár percet esténként bőrére és a javulást már pár napon belül észlelheti.

Idővel ezek a tényezők jelentősen károsíthatják a bőrt, a korai öregedés számos jelét előidézve, mint a ráncok és a fénytelen bőr. Visszafordíthatja ezt a megfelelő éjszakai haj- és bőrápolással.

1.    Távolítsa el a sminket

Ne felejtse el lefekvés alatt lemosnia sminkjét, akkor se, ha nagyon elfoglalt vagy fáradt. Ez rendkívül fontos ahhoz, hogy bőre fiatalos és egészséges maradjon.

Éjszaka a bőr regenerálódik és a pórusok kitágulnak. Azonban, ha egy réteg smink van az arcon, alapozó, pirosító, rúzs, szempillaspirál vagy szemhéjfesték, a pórusok eltömődnek. Ez egyenlőtlen bőrszínhez és pattanásokhoz vezethet.

Arctisztításhoz sminklemosót, arclemosót vagy hideg krémet is használhat.

2.    Alkalmazzon tonikot

Minden este lefekvés előtt tonikkal kezelje arcbőrét. Ez visszaállítja a bőr természetes pH-szintjét és ellenállóbbá teszi azt a baktériumokkal és más mikroorganizmusokkal szemben. Emellett megtisztítja a bőrt a portól és egyéb szennyeződésektől. Ez különösen fontos, zsíros, aknére hajlamos bőr esetén.

Különféle tonikok kaphatóak a különböző bőrtípusokra. Amennyiben természetes tonikot szeretne használni, alkalmazzon tiszta rózsavizet, amely hidratáló, tisztító és energetizáló tulajdonságokkal rendelkezik.

Alkalmazzon egy kis tonikot vattapamacsra, majd ezzel törölje át arcát és nyakát, majd hagyja, hogy rászáradjon. A legjobb, ha alkoholmentes készítményt alkalmaz.

3.    Használjon kézkrémet

Ahhoz, hogy sima és puha legyen keze nappal, éjszaka kell gondoskodnia róla. Mosson alaposan kezet meleg vízzel és szappannal, törölje meg, majd alkalmazzon kézkrémet.

Használjon sűrű natúr és kicsit zsíros krémet, hogy hidratálja kezeit egész éjjel, így reggelre keze és körmei is a lehető legjobb állapotban legyenek.

Ez a kutikulát is védi, ezáltal megelőzve a korai öregedés jeleit a kéz tájékán, mint a ráncok és a lógós bőr.

4.    Használjon szemkörnyéki krémet

Mivel a szemkörnyéki terület mutatja először az öregedés jeleit, fontos, hogy gondoskodjon róla. Először is távolítsa el a sminket szemeiről, majd alkalmazzon szemkörnyéki krémet lefekvés előtt.

Ez a krém hidratálja a szem környékének területét, csökkenti a gyulladást és a sötét karikákat, valamint minimalizálja a ráncokat és időszakosan feszesíti a bőrt.

Használjon könnyű krémet olyan összetevőkkel, mint a koffein, a peptidek, az antioxidánsok és világosítók. A szem belső csücskétől kifele masszírozza a krémet gyengéd mozdulatokkal.

5.    Mosson fogat

Amint befejezte a vacsorát, mindenképp mosson fogat és alkalmazzon fogselymet lefekvés előtt. Ez kórokozómentesen tartja a szájüreget és megelőzi a fertőzéseket, illetve a kellemetlen reggeli leheletet.

Használjon puha fogkefét és fluirodos fogkrémet legalább két percen át. Mossa meg a fog külső és belső felszínét is. Használjon fogselymet, majd öblítse ki száját alaposan meleg vízzel. Végezze ezt lefekvés előtt minden nap, és így másnap mosolya gyönyörű lesz.

Étkezés után nagyjából 30 perccel ajánlatos fogat mosni, főként, ha savas ételeket is fogyasztott, ugyanis ebben az esetben az azonnal fogmosás még beljebb juttatja a savat a fogakba.

6.    Alkalmazzon vazelint lábfejére

A szép és egészséges lábfej tükrözi személyiségét és szépségét, így az esti szépségápolás során se feledkezzen meg ezekről. 

Mossa meg lábfejeit meleg vízzel és törölje meg őket, majd alkalmazzon rá vazelint, vagy lábkrémet a száraz durva bőrre, ezzel megelőzve a sarkak repedezését és puhává téve a bőrt. Húzzon rá zoknit és feküdjön le aludni.

Amennyiben van rá ideje, naponta masszírozza lábait legalább öt percen át körkörös mozdulatokkal. Ez megnyugtatja majd és elősegíti a megfelelő nyugodt alvást is.

7.    Fogja össze a haját

Néhányan kiengedett hajjal szeretnek aludni, de valójában ajánlatosabb összefogott hajjal aludni, ez bőrének és hajának is jót tesz.

Fésülködjön meg, majd fonja be vagy fogja fel kontyba haját, így elkerülhetőek a reggeli csomók és a kócos haj. A haj így nem ér arcbőréhez éjszaka, az ugyanis olajos és koszos lehet, ezáltal pattanásokat okozva az arcbőrén.

8.    Kapcsoljon be egy párásítót

Az éjszakai párásító használat különösen télen nagyon fontos. A párásító készülék nedvességgel tölti meg a hálószoba levegőjét. Ez enyhíti a bőrszárazságot, a viszketést és a töredezést.

Az alacsony nedvességtartalom felerősíti az ekcéma, az övsömör és egyéb betegségek tüneteit, de egyszerűen orvosolható párástó készülékkel.

Bőrre egészsége érdekében tehát a párásító készüléket kapcsolja be lefekvés előtt és hagyja menni egész éjjel.

9.    Használjon selyem párnahuzatot

A selyem párnahuzaton és selyem lepedőn való alvás jót tesz hajának és bőrének. A selyem természetes fehérjéket és 18 esszenciális aminosavat tartalmaz, amelyek fiatalossá teszik bőrét. Ezáltal megelőzhető az „elalvásból” származó vonal az arcon reggelente, amely a pamut ágyneműn való alvás után látható időnként.

A selyem sima, selymes tapintása hajának is jót tesz. Segíti a haj természetes csusszanását, így kevésbé károsodik. Ezzel szemben a pamut párnahuzaton való alvás után a haj csomós és kócos.

10.    Aludjon eleget

Egy nehéz munkanap után rendkívül fontos, hogy eleget aludjon. Az alvás minősége és időtartama nagyban befolyásolhatja kinézetét. Az alvás fiatalító kezelés, mivel a sejtek regeneráló és növekedési folyamatai alvás közben zajlanak.

Az alváshiány olyan öregedési tüneteket okozhat, mint a ráncok, az apró ráncok, a szem alatti sötét karikák és a fénytelen bőr. Ha meg szeretné őrizni bőre fiatalosságát, aludjon minden éjjel legalább 7-8 órát.

Az alvás minőségének javítása érdekében állítson be szabályos alvási időket, kapcsolja ki a TV-t, tartsa mobiltelefonját egy másik szobában, kerülje a kávét lefekvés előtt és vegyen meleg fürdőt minden este.

A fenti szokások beépítése után már frissen, üdén és gyönyörű bőrrel ébredhet minden reggel.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!