Ha szeretné természetesen segíteni bőre szépségét próbálja ki az alábbi 10 természetes bőrápolási tippet:

Segítsen bőrének a ragyogásban 

Hogy ragyogó állapotban tartsa a bőrét keverjen össze 2:1-es arányban oliva olajat és tengeri sót és vigye fel bőrére. Gyengéden dörzsölje bele bőrébe, hogy minél több halott sejtet távolítson el. Ennek eredményeképpen bőre puhábbá és ragyogóbbá válik. 

Szabaduljon meg a pattanásoktól

Szeleteljen fel egy citromot gerezdjeire és tegyen rájuk 4 vagy 5 csepp nyers mézet. Ezután vigye fel az így keletkezett keveréket az arcára és masszírozza bele legalább egy perce keresztül. Győzödjön meg róla, hogy az összes pattanások által kedvelt területre is jut belőle ( valamint oda, ahol már van pattanása). Amikor már elég keveréket vitt fel bőrére hagyja rajta körülbelül 5 percig, mielőtt leöblíti hideg vízzel. 

Mindenképpen lefekvés előtt csinálja, mivel a citromban található citrus fotoszenzitívvé teheti a bőrt, ami károsodást okozhat, ha utána egyből ki megy a szabadba.

A szőlő nem csak a bor miatt jó

A gyümölcs sav ami a szőlőben található természetes hámlasztó, szóval vágjon ketté pár szőlőmagot és masszírossza meg a belsejével arcát. Hagyja rajta pár percig majd mossa le hideg vízzel. Az amerikai Vinotherapie Spa vendégei a New York-i The Plaza-ban  több száz dollárt fizetnek a ragyogó bőr természetes eléréséért ezzel a módszerrel, ám ezt ön is megteheti párszáz forintból és csak egy piacra van hozzá szüksége. 

Étkezzen tudatosan

Mindenki tudja, hogy a C vitamin jót tesz a bőrnek, de a nem természetes cukrok és zsírok ( azok amik a cukorkákban és édes süteményekben találhatóak)  lecserélése segíthet a ragyogó bőr előteremtésében. Ez azért van, mert a magas szintű cukor növeli az inzulin mennyiséget a vérben, ami megnehezíti a sejtek képességét az egyensúly fenntartására. Emellett próbálja meg elkerülni a fűszeres, erjesztett, a sós és az olajban sült ételeket annak érdekében, hogy a bőre jól nézzen ki. 

Ne felejtsen hidratálni

Hogy egészséges maradjon ahhoz legalább napi 8 pohár vizet meg kell innia. Ez segít a bőr sejtjeinek hidratáltan maradni és megfelelően működni. Spriccelje a bolgárok által használt bőrkúrát a rózsa vizet orcájára ( főleg szemei köré), hogy kiegyensúlyozza a bőr pH értékét és csökkentse a puffadt szemeket. 

Kerülje  a stresszt

A stressz kortizol termelést és más kémiai anyagok termelését váltja ki, ami zsírossá teszi a bőrt. Ez növeli annak a valószínűségét, hogy a bőrön megjelenjenek a pattanások. Annak ellenére, hogy a stressz teljeskörű elkerülése lehetetlen néhányan hajlamosak többet aggódni, mint a mások, de szerencsére van módja annak, hogy a stresszel természetes módon küzdjünk meg. Ezekre példa lehet a légzőgyakorlat, a jóga és a meditáció. 

Mozgassa meg az arcát 

A súlyemelés olyan nagy izomtömegekre összpontosít, mint a bicepsz vagy a láb izmai, de ha szeretné, hogy a bőre ráncmentes maradjon, akkor meg kell mozgatnia az arc izmait, legalább napi öt percet. Tartsa fel a fejét és tolja előre az alsó ajkát, majd közelítse állát a mellkasához, emellett pedig ha az égre néz és közben „duzzogó” arcot vág az segít nyújtózkodni az arc izmainak és ezáltal segít elkerülni a ráncokat. 

Fedezze fel a vadont

A szennyezettség, amiket a nagyvárosok okoznak károsítják a bőrt, ezért győződjön meg arról, hogy amikor nyaralni megy akkor lehetőség szerint tisztább helyekre vigye útja. Már egy vagy két hét távollét a szennyezettségtől segíthet a bőrnek. 

Mézes arcmaszk

A nyers méz rendelkezik természetes antibakteriális tulajdonságokkal, amik segítik javítani a bőr tónusosságát. Egy héten egyszer masszírozzon arcába egy kis nyers mézet és hagyja rajta 5-10 percig, majd mossa le meleg vízzel. Legyen biztos abban, hogy természetes nyers mézet és nem feldolgozott mézet használ. 

Cserélje le a borotválkoző habot

A borotvahabban található kémiai anyagok olyan kismértékű reakciókat okozhatnak, amik az egyébként tökéletes bőrön kis duzzanatokat és kiütéseket okozhatnak. A könnyed borotválkozás érdekében cserélje le borotvahabját kókusz olajra. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!