Ezzel sok pénzt takaríthat meg, ha egyszerű, otthoni és természetes gyógymódok segítségével szabadul meg a nem kívánt szőröktől.

5. oldal: Fodormenta, fitoösztrogének

14.    Fogyasszon fodormenta teát, hogy ezzel megelőzze a nem kívánt szőrnövekedést

A túlzott szőrnövekedés esetenként a nemi hormonoknak is köszönhető. Ezt a betegséget „hirsutizmus”-nak hívják, amely az arcszőr túlzott növekedését jelenti, főként nőknél. Ez a hormonok kiegyensúlyozatlansága miatt jön létre, főként az androgén hormonok és a tesztoszteron (férfihormonok) túlsúlya következtében, vagy ha a szőrtüszők túl érzékenyek az androgén hormonokra. A fodormenta tea szabályozza a hormonokat, ennek segítségével tehát optimális szintre csökkentheti egyes hormonok szintjét.

Amire szüksége lesz:

-    5-6 friss mentalevél, vagy 1 kávéskanál szárított mentalevél
-    1 csésze forrásban lévő víz

Alkalmazási mód:

-    Helyezze a leveleket egy edénybe.
-    Töltsön rá forró vizet.
-    Takarja le öt percre.
-    Szűrje le és fogyassza el a teát.
-    Egy két csésze mentatea elegendő.

15.     Egyen feketemelaszt, hogy ezzel előzze meg a nem kívánatos szőrnövekedést

Amennyiben PCOS-sal küzdő nő, és nem kívánatos arcszőrzettel rendelkezik, illetve a mellén vagy a hasán nőtt szőr, fogyasszon feketemelaszt. Bizonyos ásványi anyagok hiánya szőrproblémákhoz vezethet nőknél. Ez azt jelenti, hogy kopaszodhat, vagy nem kívánatos helyeken szőrösödhet. A feketemelasz vasban és más ásványi anyagokban gazdag, amelyek segíthetnek. A szőrnövekedés lelassul és lassan leáll. Ha nincs PCOS-a, akkor is megpróbálkozhat napi két kávéskanál feketemelasszal.

Vigyázat: Amennyiben cukorbeteg, vagy receptre szed vasat, jobb ha konzultál orvosával mielőtt fekete melaszt kezd el szedni.

16.    Egyen fitoösztrogénekben gazdag ételeket

Amikor a női szervezetben az androgénok és a tesztoszteronok (férfihormonok) szintje növekszik, a női ösztrogén hormon szintje csökkenhet. Ez a hormonális kiegyensúlyozatlanság szőrnövekedéshez vezethet. Semlegesítheti ezt a hatást ha fitoösztrogénekben gazdag ételeket fogyaszt. Ez egy növényi hormon, amely az emberi ösztrogénhoz hasonlatos. 

Fitoösztrogénben gazdag ételek listája

-    Szója, és szója termékek, mint a tofu és a szójatej
-    Lenmag
-    Édeskömény és annak magja
-    Alfalfa
-    Édesgyökér
-    Gotu kala vagy brahmi

Építse be ezeket a napi étrendjébe tea, vagy ételízesítő formájában. A lenmagot joghurthoz is adhatja és az édesköményt elrághatja. Gyakran egyen szója alapú termékeket.

Tartsa észben, hogy mint bármilyen otthoni gyógymód a fentiek is lassan hatnak, legyen tehát türelemmel.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!