Puha, rózsaszín ajkak – minden nő álma. A szép ajkak feldobják az arcot, és még szebbé varázsolják a mosolyunkat. Manapság a nők többsége szenved az ajkak elsötétülésétől a túlzott kávé- vagy teafogyasztás, a túl sok napozás, a dohányzás vagy az ajkak helytelen ápolása miatt. 

Hogyan szabaduljunk meg természetes módon a sötét ajkaktól?

Itt olvashat pár receptet és tippet az ajkak kivilágosításához.

A gazdag ajakradírok és maszkok helyett mi magunk is készíthetünk ínycsiklandó ajakápolókat, amelyek eltávolítják a sötét pigmenteket az ajkakról.

Mézes-citromos ajakszérum

Ez egy tökéletes ajakvilágosító kezelés, amelyet bárki kipróbálhat otthon.
Keverjünk össze egyenlő mennyiségű citromlevet és mézet a világosító ajakszérumunk elkészítéséhez. A citrus hatóanyagai eltávolítják a barnás réteget, a méz pedig táplálja az ajkakat, így azoknak rózsaszínesebb színük lesz. Kenjük be a szérummal az ajkakat, hagyjuk száradni egy óráig, majd töröljük le egy puha, nedves rongy segítségével.

Ezt a folyamatot egy nap többször is megismételhetjük az ajkak világosításának érdekében. A szérumot tarthatjuk hűtőben, és egy hétig használhatjuk. Hát nem egyszerű?

Aludjunk glicerinnel!

A napfény és a helytelen ajakápolás mellett az ajkak szárazsága is okozhatja a pigment-elváltozásokat. Egy vattapamacs segítségével kenjünk glicerint az ajkakra lefekvés előtt. A glicerin segít az ajkaknak benntartani a nedvességet, valamint védelmet nyújt a kiszáradás és az ajkak elsötétülése ellen. Ez is egy jó trükk az ajkak természetes világosításához.

Hidratáljuk a testünket!

Fontos, hogy ne mindig csak közvetlenül az adott problémával foglalkozzunk. Az ajkak kezelése mellett az általános egészségünket is tartsuk szem előtt! Ha napi 8-10 pohár vizet megiszunk, azzal megelőzzük a test kiszáradását, amely szintén okozhat sötét ajkakat.

Egy szelet cékla

Szeleteljünk fel egy céklát és tegyük a hűtőbe, majd szabadidőnkben masszírozzunk egy szeletet az ajkakra. Mindig legyen kéznél egy szelet, amikor leülünk tévézni. A cékla természetes módon távolítja el a barnaságot és tölti fel az ajkakat természetes, egészséges árnyalatokkal. Pár nap alatt máris gyönyörködhetünk a szép, rózsaszín ajkainkban.

Válogassuk meg az ajakápoló szereket!

A sötét ajkakat okozhatják az olcsó, allergén anyagokat tartalmazó termékek, amelyeket az ajkaink ápolására használunk. Kerüljük a helyi márkákat és a népszerű, elterjedt termékeket; használjunk inkább növényi eredetű ajakíreket! A frissen pépesített gyümölcsökből készített ajakpakolások rendkívül hatékonyan távolítják el a sötét pigmenteket. 

Mandulaolaj

Kenjünk mandulaolajat az ajkakra lefekvés előtt – a mandula segít helyreállítani az ajkak természetes színét.

Uborkalé

Az uborkalé mindennapos használatával is világosíthatjuk az ajkakat.

Próbálja ki ezeket a módszereket a sötét ajkak kezelésére!

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!