Hajhullástól szenved? Egyszerű, olcsó és hatékony megoldást keres? A hajhullásnak számtalan oka lehet, most azt fogjuk megvizsgálni, milyen hatással lehet a jód a hajhullásra és a haj növekedésére.

Mindannyian ragyogó, fényes, gyönyörű és egészséges hajat szeretnénk. Sajnos azonban nagyon sokan szembesülnek azzal, hogy hajuk fokozatosan elveszíti vitalitását és megritkul, hullani kezd. 

Akinél egyértelműen jódhiányból eredő hajhullást diagnosztizálnak, annak érdemes jódtartalmú étrend-kiegészítővel biztosítania szervezete jódigényét, azonban figyelni kell arra is, hogy a jód túlzott bevitele káros, törekedni kell tehát az egyensúly fenntartására.

A jód az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen elem, s hajunk egészségének fenntartásához is elengedhetetlen.

A szervezetben kialakuló jódhiány a hajhullás egyik leggyakoribb oka. 

Amennyiben Ön is hajhullástól szenved, érdemes étrendjét természetes jóddal felturbóznia. A hajhullás a jódhiány tipikus jele. Magnéziummal cinkkel és vassal kombinálva pótolhatjuk a hajunk számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat.

A szervezetben kialakuló jódhiány pajzsmirigy alulműködéshez vezethet, melynek során az anyagcsere lelassul, s a hajhagymák sem kapják meg a működésükhöz szükséges mennyiségű energiát. A jódhiány hatására kialakuló hajhullás gyakran a szemöldök ritkulásával is jár. 

Nem véletlen tehát, hogy a jódot, mint a haj növekedéséhez elengedhetetlen elemet, szoktuk emlegetni. Az asztali sóban található jód nem az ideális módja a jódpótlásnak. A legjobb, ha a jódot természetes formájában visszük be szervezetünkbe. Pl. napi fél marék dió, brazil dió, vagy heti háromszor tengeri hal fogyasztásával.

Miért lehet hasznos a jód a hajnövekedésben?

A jód képes helyreállítani a sérült hajtömeget azáltal, hogy hatékonyan pusztítja el azokat a gombákat, amik károsítják a hajhagymákat. A jód potenciális parazita-, vírus- és baktériumölő tulajdonsága segíti a fejbőr egyensúlyának fenntartását.  

A jód emellett stimulálja a pajzsmirigy működését, ezzel is segítve a haj egészségének megőrzését. 

A kórokozók elpusztításával megszünteti a fejbőr gyulladásos megbetegedéseit, tisztítja a hajgyökeret és erősíti a hajszálakat. 

A jód segít megelőzni a haj őszülését, ezen felül pedig képes megszüntetni a száraz fejbőrt. A haj gyökerétől egészen a hajszál végéig erősíti hajunkat.  

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!