A benne található E-vitamin biztosítja, hogy a babának sima és hidratált maradjon a bőre.

A kókuszolaj hajra gyakorolt jótékony hatása

Ha bemasszírozza a baba haját kókuszolajjal, az a következőképpen fog hatni a hajra:

Felveszi a harcot a különböző fertőzésekkel és serkenti az immunrendszert.

•    Serkenti a hajnövekedést
•    Hidratálja a hajat
•    Megakadályozza a haj és a fejbőr szárazságát
•    Véd a tetvektől és más fejbőr fertőzésektől

A legjobb eredmény elérése érdekében egy kicsit melegítse fel az olajat, majd gyengéden masszírozza azt a baba fejbőrébe.

A kókuszolaj bőrre gyakorolt jótékony hatása

A baba bőre egészséges és ragyogó lesz a kókuszolajtól, ezenkívül hosszú távon is kifejti a hatását.

1. Puha, hidratált bőr:

A kókuszolaj az egyik legjobb természetes hidratáló, és jó hatással van a száraz vagy kirepedezett bőrre. A babáknak való testápoló helyett így nyugodtan használhat kókuszolajat.

2. Kiütések:

A kókuszolaj kiválóan megakadályozza a kiütések megjelenését. Ehhez csak vigyen fel egy kis olajat az érintett területre, és a kiütések nemsokára el is tűnnek.

3. Pattanások:

Mivel fertőzésellenes és antimikrobiális tulajdonságú, a kókuszolaj segít megszüntetni a pattanásokat a baba bőrén, amelyek diszkomfort érzést nyújtanak.

4. Égések:

Az égések esetében csak vigyen fel kókuszolajat az érintett területre. Az olaj rendszeres használatával meggyógyíthatóak az égések és csökken a sebhelyek kialakulásának kockázata.

5. Horzsolások:

Ha kókuszolajat visz fel a vágásokra és horzsolásokra, azonnal enyhítheti a fájdalmat és gyorsíthatja a gyógyulási folyamatot.

A kókuszolaj egészségre gyakorolt jótékony hatása

1. Erősíti az immunrendszert:

Antimikrobiális hatásai miatt a kókuszolaj rendkívüli módon veszi fel a harcot a fertőzések és az influenza ellen, mivel az olajban lévő laurinsav áttöri a vírusok védő burkát.

2. Hányinger:

A felfordult gyomor és a hányinger gyakori a babáknál. Masszírozza be az olajjal a baba alkarját és a csukló belső oldalát, így enyhítheti ezeket a tüneteket.

3. Fogzás:

A fogzás egy nehéz időszak nem csak a babának, de a mamának is. Ha bedörzsöli egy kis kókuszolajjal a játékokat, amiket a baba rágcsálni szokott, megkönnyítheti a fogzást.

4. Szoptatás:

Az anyák fogyaszthatnak kókuszolajat, így annak az egészségügyi hatásai a babán is érződni fognak. Ezenkívül az olaj növeli a tejtermelést is.

A megfelelő olaj kiválasztása:

A kókuszolaj kétféle formában szerezhető be – finomított és extra szűz. Míg a finomított főleg külső használatra javasolt, az extra szűz olajat főzéshez lehet felhasználni. Ezért vásárlás előtt mindenképp olvassa el az olaj címkéjét.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!