A TV-ben vagy a menő újságok honlapjain reklámozott mindennapi bőrápoló krémek, testápolók és gyógykenőcsök nem minden esetben hatásosak a ráncokra, terhességi csíkokra, az aknéra és más bőrproblémákra. Gyakran még súlyosabbá teszik a helyzetet, drágák és emellett némelyik még rákkeltő összetevőket is tartalmazhat. 

Helyileg alkalmazható, természetes ellenszerek 

Íme, néhány javaslat a legsúlyosabb, kellemetlen bőrproblémákra.

A bőrünk a legnagyobb szervünk. Ez az immunrendszerünk első védvonala. Természetes összetevőket használni bölcs dolog, ha tudja, hogy hogyan segít a nemkívánatos bőrproblémák megszüntetésében.

A bőrrák és szemölcs az alternatív gyógyítók szerint jó eredménnyel kezelhető padlizsánkivonatokkal. Dr. Bill Cham, angol orvos megfigyelte az ausztrál farmereket és állatorvosokat, ahogy a farmon élő állatok bőrrákját gyógyították a népi gyógyászatban is ismert ausztrál ördögalma növény kivonattal.

Ezért ő is beszerzett ebből az ördögalma kivonatból egy keveset és elkezdte vizsgálni az aktív összetevőit. Amióta az ördögalmát nem egyszerű beszerezni, egy másik, egyszerűbb alternatív forrást keresett, ami ugyanazt a vegyületet tartalmazza, ami az ördögalma rákgyógyító hatóanyaga.

Így jutott el a padlizsánig. Dr. Cham megalkotott egy krémet, amihez azokat az összetevőket használta a padlizsánból, amit ma már a kereskedelemben BEC5-ként ismerünk.

A herpesz és más bőrirritáció, ide sorolva az ekcémát, bőrgyulladást és a gombás bőrkiütéseket, könnyen orvosolható az aloe vera gélből készült készítményekkel. Az aloe vera antibakteriális, vírus ellenes és gombaölő hatású. Használja a legjobb minőségű organikus gélt, amit be tud szerezni, vagy még jobb, ha a saját magunk által termesztett növényt használjuk. A levelek lehámozásával vagy levágásával juthatunk az értékes gélhez, amit közvetlen a kezelt területre kell felvinni.

A gombás bőrkiütések a bőr felszínén megjelenő gombák miatt alakulnak ki, amik főleg a lábgombásodásként,  vagy a női és férfi nemi szervek bőrfelületi irritációjaként jelennek meg. Más gombás fertőzésekkor az érintett területen vörös vagy fehér pikkelyessé válik a bőr.

A tinea egy gombafajta, ami szereti a meleg és nedves helyeket és emiatt támadja meg a fent említett területeket gyakrabban. A legjobb felületi kezelést a teafaolaj nyújtja. Ez egy ősi orvosság, aminek hatásosságát a nyugati orvoslás klinikai tesztekkel is alátámasztotta.

A miatyánkcserje egy másik remek természetes orvosság a gombásodásra. A kenőcsös kezelés általában jól működik és ha lehetséges, keressen ózonnal vagy oxigénnel ellátott teafaolajat és miatyánkcserje kenőcsöt. A tiszta, pasztörizálatlan almaecet is enyhülést hozhat.

A ráncokra próbálja ki a fekete nadálytőt, körömvirágot és levendulát tartalmazó orvosságokat. A maca púder egy másik remek választás, mert segít a bőr fiatalon tartásában.

A terhességi csíkok sokkal gyorsabban eltűntethetőek a kókuszolajos és shea vajas masszázzsal, de a csendes-óceáni szigetekről származó tamanu olaj még hatásosabb.

Az akné is kiválóan gyógyítható a tamanu olajjal. A copaiba vagy kanári sárkányfa tartalmú olajok és krémek szintén segítségünkre lehetnek. Bár ezek nagyon egzotikusnak tűnnek, de ne feledjük, 15 éve még sokan azt sem tudtuk, mire való az avokadó, ma meg már része étrendünknek.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!