A magnéziumolaj nem más, mint magnézium pelyhek olajban feloldva. Ez jelenleg az egyik legkeresettebb anyag a gyógyszeriparban, és az ókorban is népszerű gyógyászati anyag volt. Az olaj elkészítéséhez forraljon fel egy kis desztillált vizet, öntse bele a pelyhet, hagyja teljesen feloldódni, majd tárolja a kihűtött keveréket egy üvegben. Mindig bizonyosodjon meg róla, hogy igazolt és hivatalos magnézium pelyhet és desztillált vizet vásárol.

1. Száraz bőr:

A magnéziumolaj megszabadít a száraz bőrtől és serkenti a vérkeringést, ezért az olajat egy kefe segítségével dörzsölje a bőrébe. Az olaj stimulálja a nyirokrendszert, és serkenti az új sejtek növekedését.

2. Enyhíti az izomfájdalmat:

A magnéziumolaj enyhíti az izomfájdalomhoz kötődő problémákat. Csökkenti a duzzanatot és enyhíti az ízületi fájdalmat. Ezen kívül kezelhetőek vele az izomgörcsök és a fájó izmok. A magnéziumolaj közvetlen használata az egyik legjobb módja, hogy megszabaduljon ezektől a problémáktól. Ha szeretné, spray-ként is használhatja. Egy idő után a bőr már nem nyeli el az olajat, és a fájdalom is megszűnik.

3. Megakadályozza a sportsérülések kialakulását:

Használjon magnéziumolajat a megterhelő fizikai edzések előtt, így elkerülheti az izomszakadást és az egyéb sportsérüléseket. A meleg bőr pedig könnyebben elnyeli az olajat is.

4. Lábápolás:

Használjon magnéziumolajat a pedikűr során, amely jó hatással van a lábakra is. A magnéziumolaj enyhíti a fájdalmat, megszünteti a kirepedezett sarkakat, és ellazítja az izmokat.

5. Fejfájás:

A magnéziumolajjal kiválóan kezelhetőek a migrénes fejfájások. Ehhez csak masszírozza be az olajat, amely ezáltal nagymértékben enyhíti a fejfájást.

6. Szájápolás:

A lyukas fogak kialakulása elég gyakori jelenség. Használjon magnéziumolajat szájvízként, így enyhítheti a fogfájást. Az olaj ezen kívül a lyukas fogak kialakulását és a foganyvérzést is csökkenti.

7. Megszünteti a csuklást:

A csuklás rendkívül irritáló. A csuklás enyhítéséhez masszírozza át a lábát magnéziumolajjal. Ha hetente többször is csuklik, konzultáljon az orvosával.

8. Megszünteti a testszagot:

Sokan szenvednek a túlzott izzadástól és erős testszagtól. A magnéziumolajjal azonban kezelhetőek ezek a problémák – méghozzá nagymértékben. Ha magnéziumolajat használ legyen óvatos a hónalj borotválása közben, mivel az olajtól érzékenyebbé válik a bőr.

9. Hajhullás:

A hajhullás a hajhagymák gyulladása miatt alakul ki, amelyet kacliumlerakódás követ. A magnéziumolaj csökkenti a hajhullást, mivel csökkenti a kalcium lerakódását. A megfelelő hatás elérése érdekében masszírozza át a fejbőrét magnéziumolajjal.

10. Ízületi fájdalom:

A magnéziumolajjal kiválóan enyhíthetőek az ízületi fájdalmak. Vigye fel az olajat az érintett területre, ami így megszünteti a fájdalmat.

Tippek:

A következő tippeket mindig tartsa észben, ha magnéziumolajat használ. Az olajat nem tudja túladagolni, mivel a bőre egy idő után már nem képes felszívni azt.

•    Ne kenje a magnéziumolajat más krémre, mivel az így nem szívódik fel. A bőre és az olaj között ne legyen semmi más.
•    A magnéziumolaj általában csíp, ha nyitott vágásokon vagy sebeken használják.
•    A hatás elérése érdekében az olaj felvitele után legalább 20 percet várni kell, mire az hatni kezd.
•    Az olaj lemosható melegvízzel, vagy zuhanyzás után átmasszírozható vele a comb vagy a felsőtest.
•    Először csak kis mennyiségben használja az olajat, így kitapasztalhatja, hogyan reagál rá a szervezete, habár potenciálisan az olajnak nincsenek mellákhatásai.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!