Ezt a vizet nem csak a narancsfa szép virágaiból készítik, hanem a magok, héj, gyümölcshús, levelek és fakéreg desztillációjával, mely során kivonják az illóolajokat az alapanyagokból.

1. Feszesíti a bőrt:

A narancsvirág víz köztudottan kiváló hatással van a bőrre. Ez a virágvíz olyan gyengéd és bőrbarát, hogy még a babáknak készült termékekben is megtalálható. Helyettesítse a bőrfeszesítő krémét ezzel a vízzel, de mindig figyeljen arra, hogy csak természetes, és tiszta desztillációval készült vizet vásároljon.

A narancsvirág víz úgy készül, hogy az olaj hidrofil tartalmának bizonyos részeit kivonják az alapanyagokból. Csakúgy, mint a rózsavíz vagy más virágvizek, ez is széles körben használható a kozmetikai iparban, az aromaterápiaban, valamint főzés során.

2. Nyugtatja és ellazítja az idegeket:

Az egyik oka annak, hogy a narancsvirág vizet olyan széles körben használják az aromaterápiában, az, hogy nyugtató hatással van az idegekre. A fürdővízhez adva enyhíti a feszültséget és megszünteti a fejfájást. Ezen kívül enyhíti a stressz és a szorongást is.

3. Puha és sima bőr:

Azért is jó, ha a narancsvirág vizet a fürdővizéhez adja, mert a víz puhává és ragyogóvá teszi a bőrét, ezen kívül pedig hidratál is. Ha tehát gyönyörű és puha bőrt szeretne, csak adjon ¾ csésze narancsvirág vizet, 3 evőkanál mézet és 2-3 csésze meleg tejet a fürdővizéhez.

4. Hasfájás:

A Közel-Keleten a narancsvirág vizet széles körben használják, méghozzá sokféle módon. A gyerekeknél általában természetes módon kezelik vele a hasfájást, a gyomorproblémákat és a puffadást.

5. Enyhíti a bőr kipirosodását és irritációját:

Mint már fentebb említettük, a narancsvirág víz kiváló hatással van a bőrre, különösen az érzékeny és zsíros bőrre. Nyugtatja az irritált bőrt, és csökkenti a pirosságot, amely az irritáció mellékhatása. Ha hajlamos a bőrproblémákra, használjon narancsvirág vizet.

6. Kezelhetőek vele a háziállatok sebei:

Mivel a narancsvirág víz nagyon enyhe és bőrbarát, ezért még a babáknak készült bőrápoló termékek elkészítésénél is használják. Emiatt azonban állatoknál is alkalmazható, mivel az háziállatok sebei gyorsabban gyógyulnak a felhasználásával.

7. Nyugtatja a napégést:

A narancsvirág víz sokféle krémben és testápolóban található meg, mivel a bőrt puhává és gyönyörűvé teszi. A víz viszont a napégette bőrön is használható, mivel enyhíti a napégést, és enyhíti a bőr pirosságát. 

8. Hajkondicionáló:

A narancsvirág vizet számos hajápoló termékben is megtalálhatjuk. Nem csak rendkívül finom az illata, hanem jó pár pozitív hatással is rendelkezik, például ragyogóvá és erőssé teszi a hajat.

9. Felfrissít:

A narancsvirág víznek rendkívül finom illata van, ezért otthon légfrissítőként is használhatja. Elég néhány teáskanál virágvíz egy edény vízbe, ami aztán természetes, finom illatot ad a szobának.

10. Segíti az alvást:

A narancsvirág víz tehát nyugtató hatású, ezért jó hatással van azokra, akik álmatlanságban szenvednek. Csepegtessen egy kis vizet a párnájára, így a víz elősegíti a nyugodt alvást. A narancsvirág vizet azonban kis mennyiségben használja, méghozzá a huzat egyik sarkában, mivel a víz nyomot hagyhat bizonyos anyagokon.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!