A rizsvíz története:

Valójában a japánok már Kr.e. 800-ban használták a rizsvizet a haj ápolására. A japán történelemmel kapcsolatban: a nők a császári udvarban „Yu-Su-Ru”-t használtak, ami a rizs leszűrése után visszamaradt víz, melyet a hajmosáshoz használtak. Ettől a víztől a haj gyönyörűen ragyogó és hosszú maradt.

A rizsvíz köztudottan világosítja és puhítja a bőrt, összehúzza a pórusokat, meggátolja a pigmentáció és az öregedési foltok megjelenését, valamint regenerálja a sejtnövekedést. Ugyanakkor a hajra is ugyanolyan pozitív hatással van, mivel olyan proteineket tartalmaz, amelyek helyreállítják a hajat, így az simább és fényesebb lesz.

A hosszú haj titka a kínai nőknél az, hogy ők erjesztett rizsvizet használtak a hajuk leöblítéséhez, csakúgy, mint őseik. Máig a kozmetikai ipar sokat tanul a japánoktól és rizskeményítőt, valamint –olajat használ a hajhidratáló és hajápoló termékeikben.

A rizsvíz jótékony hatása:

A rizsvíz igazából erjesztett rizsvíz, ami kissé keserű lesz, mialatt a rizs benne ázik. Ebben a vízben magas mennyiségben található keményítő, illetve magas az antioxidáns, E-vitamin, ásványi anyag tartalma, és nyomokban piterát, tartalmaz, ami egy erjedés alatt keletkező anyag.

A rizsvíz bőrre gyakorolt jótékony hatása

Az erjesztett rizsvíz nem csak a hajra, de a bőrre is jó hatással van, mivel puhítja a feszesíti a bőrt.

A rizsvíz hajra gyakorolt jótékony hatása

A hajat illetően, a rizsvíz kiváló kondicionáló. Nem csak ragyogóvá teszi a hajat, de olyan tápanyagokkal is látja el, amitől az hosszabb lesz és tovább megőrzi a színét.

A rizsvíz elkészítése:

Ha a rizsvizet azért szeretné elkészíteni, hogy hajmosáshoz használja, csak egy csésze bio fehérrizsre lesz szüksége, és egy kis tiszta vízre.

1.    Áztassa vízbe a rizset, hogy a víz teljesen ellepje.
2.    Öblítse le a rizset ugyanazzal a vízzel, míg a víz zavaros nem lesz. Ehhez körülbelül 30 másodpercre lesz szükség.
3.    Most óvatosan szűrje le a vizet, és figyeljen arra, hogy a rizs megmaradjon.
4.    A leszűrt vízre nem lesz szüksége, mivel egy vegyületeket és koszt tartalmazhat a rizsből.
5.    Még egyszer öntsön vizet a rizsre, óvatosan keverje meg, és pár percig hagyja a vízben ázni a rizst.
6.    Mielőtt leszűrné, újra keverje meg a vizet.
7.    Ezzel a vízzel már leöblítheti a haját a sampon használata után.
8.    Hagyja a haján a vizet 2 percig, aztán tiszta vízzel mossa le.

Fontos:

A rizsvizes öblítése hetente csak egyszer használja.
Minden alkalommal, amikor használni szeretné, frissen készítse el.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!