Mivel ez az olaj nagyon sokféleképpen használható fel, manapság már a pattanásokat, köhögést, influenzát is kezelik vele, valamint segít megszabadulni a korpától és a tetvektől, és olyan bőrproblémák kezelhetőek vele, mint az ekcéma, pikkelysömör, valamint fertőtlenít és csillapítja a fájdalmat. Mint más gyógyszerészeti antibiotikumok, gyorsan elpárolog, ezért figyelni kell a tárolására. A teafaolaj nem használható a száj problémáira, mivel a fogyasztása mérgező lehet.

A teafaolaj általános használata

1. Bőrproblémák:

A teafaolaj olyan illóolaj, mely friss illata, valamint halványsárga, tiszta színe van. Az olajat a növény leveleiből desztillálják. Mivel jelentős antibakteriális, gombaölő, fertőtlenítő és antimikrobiális hatású, az egyik leginkább preferált természetes alapanyaggá vált a kozmetikai iparban. Kiválóan hat a különböző bőrproblémákra, mint például a pattanásra, bőrszárazságra, és tudvalevőleg természetesen gyógyítja majdnem az összes bőrproblémát.

Mivel a teafaolaj kiváló antibakteriális hatású, ezért természetes módon lehet vele kezelni az olyan, különböző típusú bőrbetegségeket, amely gomba, baktérium vagy vírus miatt alakulnak ki. Néhány bőrfertőzésre nem hatnak az antibiotikumok, viszont jól kezelhetőek teafaolajjal. Egy vattakorongot mártson teafaolajba, majd vigye fel az olajat az érintett területre, így kezelheti vele a pattanásokat, kiütéseket, hólyagokat, gombásodást, napégést és rovarcsípést. A teafaolaj nem csak a kozmetikai iparban, de a bőrgyógyászatban is népszerű, mivel olyan problémák kezelhetőek vele, mint a nemi szemölcsök, a gombás láb vagy a herpesz.

2. Egészség:

A teafaolaj vírusölő hatásának köszönhetően az olaj felveszi a harcot az olyan akár halálos kimenetelű fertőző betegségekkel is, mint a bárányhimlő, kanyaró, övsömör és szemölcs. A teafaolajjal a megfázás, az influenza és a herpes labialis is gyorsan kezelhető. Rendszeresen gargalizáljon teafaolaj és víz keverékével szájvízként, így meggátolhatja a rossz lehelet, a gyulladt fogíny és a fogkő kialakulását. A samponnal együtt használt teafaolaj tudvalevőleg megszünteti a korpát, valamint megszabadít a tetvektől és a hajhullástól. A teafaolajat fájdalomcsillapítóként is használják, mivel enyhíti az izomfájdalmat és a rándulásokat. Ha teafaolajjal kevert gőzzel inhalál, megtisztíthatja a légzőszerveit, valamint megszabadulhat az asztmától, hörgőgyulladástól, torokfájástól és mellkasi fertőzésektől.

3. Más hatások:

Rovarirtó hatása miatt fontos anyag a jelenlegi rovarirtók és szúnyogriasztók előállításában. Biztonságosan használható otthon is, csak kenje a bőrére szúnyogriasztóként – az olaj nem lesz káros hatással a bőrre.
Habár jellemzően a külső alkalmazás nem jár allergiás reakciókkal, ritka esetekben vannak olyanok, akik kifejezetten érzékenyek az olajra, ezért nem árt, ha az érintett terület előtt valahova máshova is felviszi az olajat a bőrére. A teafaolajat mindig tartsa elzárva a háziállatoktól és a gyerekektől.

A teafaolaj szappan:

A teafaolaj szappan kiváló alternatíva azok számára, akik nem akarnak vegyszereket használni. A teafaolaj fertőtlenítő, gombaölő és antibakteriális hatású, és beépíthető a napi életvitelbe akár arclemosóként, borotválkozási krémként vagy samponként is.

A szappan erős illatú, de néhányban olyan anyagok is találhatóak, mint a kakaóvaj, kókuszolaj, glicerin, így a szappan illatosabb lesz. A teafaolaj természetes fertőtlenítő, így a teafaolaj szappan egyszerre tisztító és gyógyító hatású. Néhányan allergiásak lehetnek rá – ha kiütések jelennek meg a bőrén, azonnal hagyja abba a szappan használatát.

A teafaolaj szappan jótékony hatása

1. Testszag:

A testszagot egy olyan baktérium növekedése okozza, amely a bőrön és a ruhákon található. Ha naponta fürdik teafaolajos szappannal, akkor nagymértékben megállítható ezeknek a baktériumoknak a növekedése. A teafaolaj antimikrobiális tulajdonsága meggátolja a baktériumok növekedését és elpusztítja a már létező baktériumokat is. A teafaolaj szappan mosószappanként is használható, mivel elpusztítja az izzadt ruhákon található baktériumokat.

2. Szépséghibák:

A pattanásokat természetes módon a teafaolaj szappannal lehet a legkönnyebben eltávolítani. A szappan arclemosóként való rendszeres használatával a bőr tisztább és simább lesz. A szappan csökkenti a baktériumok mennyiségét és a gyulladást, így szabályozhatóak vele a szépséghibák, viszont nem szárítja ki túlzottan a bőrt. Nem csak a pattanás, de az össze többi bőrprobléma (például ekcéma, pikkelysömör, stb.) is kezelhető a teafaolaj szappan rendszeres használatával.

3. Fertőzések:

A teafaolaj fertőtlenítő hatása miatt kiváló alternatíva a fertőzések gyógyítására és megelőzésére. A vágások és sebek elfertőződése megakadályozható a szappan használatával, valamint gyógyíthatóak vele a bőrfertőzések. A kutatók szerint a teafaolajjal való napi fürdés megakadályozza a gomba és baktérium általi fertőzések kialakulását. A teafaolaj szappan kevésbé kíméletlen a bőrrel, mint a vegyszerek és a gyógyszerek.

4. Borotválkozás:

A teafaolaj szappan habja borotválkozáshoz is használható. Antibakteriális hatású és hidratálja a bőrt, illetve borotválkozás után nyugtatja is az érintett területet. Ezenkívül megakadályozható vele a kiütések és irritáció megjelenése.

5. Sampon:

A teafaolaj szappan t széles körben használják samponként is. Megakadályozza a korpa, a hajhullás, valamint a tetvek megjelenését. Ezenkívül a teafaolajos samponnal a faggyútúlképződéses bőrgyulladás és a fejbőrön kialakult pikkelysömör is kezelhető.

6. Vírusölő:

A teafaolaj vírusölő tulajdonsága miatt kezelhető vele a megfázás, a kanyaró, és az influenza. Eltávolítja a méreganyagokat, hidratálja a bőrt, megnyitja a pórusokat és hűti a szervezetet.

7. Gyógyító hatású:

Napi rendszerességgel használva a teafaolaj szappannal olyan bőrproblémák gyógyíthatók, mint a vágások, sebek, kisebb égések, hólyagok és horzsolások, valamint a rovarcsípések.

8. Enyhíti a viszketést és a kiütéseket:

Bármiféle bőrkiütés kezelhető a teafaolaj szappannal, de csak akkor, ha az ember nem allergiás rá. Azonnal enyhíti a viszketést, és nyugtatja a bőrt.

9. Sebek és sebhelyek:

A kutatók bebizonyították, hogy a teafaolajnak olyan hatása van, mely által elhalványítja a sebeket, és a felhámon található sebhelyeket. A teafaolaj szappan rendszeres használatával elhalványíthatóak a sebek és sebhelyek is.

10. Szúnyogriasztó:

A teafaolaj rovarriasztó hatásainak köszönhetően a szappan hatékony szúnyogriasztó. A szappan használatával megvédhető a bőr a szúnyogok, legyek, bizonyos mikrobák és paraziták ellen, amely vírusos lázat, maláriát, sárgaságot, stb. okozhatnak. Nem szükséges olajos és ragadós szúnyogriasztókat használni, elég ha teafaolajos szappannal fürdik.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!