Olívaolaj a szempillákra:

1.    Az olívaolaj erős anyag. Mivel gyógyító hatású, jó hatással van a bőrre és a hajra is.

A hosszú és sötét szempillákhoz nem mindenféleképpen kell szempillaspirált használni – elég olívaolajat használni, hogy a szempillák sötétebbek, sűrűbbek és hosszabbak legyenek.

2.    Az olívaolajat az olíva fa gyümölcséből nyerik ki, ami hagyományosan a Földközi-tenger medencéjében található.

3.    Az olívaolajat osztályozzák az alapján, hogy hogyan vonták ki és mennyi az olaj savtartalma. Az extra szűz olívaolaj csak 1% savat tartalmaz, míg a szűz olívaolaj 3% savat.

4.    Ez a két típus az olívaolaj első préselésével jön létre. Más típusok lehetnek még a könnyű és tiszta, amely más préselési folyamatok által nyerhetőek ki.

5.    Az olívaolaj jó hatással van a hajnövekedésre, valamint a hajszálak minőségére és erősségére. A haj puhább is lesz tőle.

6.    6. Az olívaolaj természetes módon tele van vitaminokkal és tápanyagokkal, amelyek feltétlenül szükségesek az egészséges hajnövekedéshez. Az olívaolaj rendszeres használatával a szempillák megfelelően táplálhatóak.

7.    Az olívaolajtól a szempillák sűrűbbek lesznek. Ezenkívül az olaj azonban sminklemosóként is használható.

Az olívaolaj használata:

•    Egy vattakorongra cseppentsen néhány csepp olívaolajat, majd vigye fel a szempilláira.
•    Az olívaolaj elég nehéz, ezért csak pár cseppet használjon.
•    Hagyja fent az olajat 5-10 percig, majd folyó vízzel öblítse le.
•    A víz eltávolítja az olajat, a szempillái pedig gyönyörűek lesznek.
•    A legjobb eredmény elérése érdekében folytassa a kezelést 4 héten keresztül.

Szempilla fésű segítségével is felviheti az olajat. Ehhez cseppentsen néhány csepp olajat a fésűre, majd vigye fel a szempillákra. Hagyja fent egy kis ideig, majd a fenti pontokat követve mossa le az olajat.

Tippek:

•    Az olívaolajon kívül E-vitaminnal is kezelheti a szempilláit. Mielőtt azonban használná, megfelelő módon távolítsa el a sminket, így nem tesz kárt a szempillákban.
•    A legjobb eredmény elérése érdekében mindig kövessen egészséges és tápláló étrendet, így a szempillák még sötétebbek és sűrűbbek lesznek.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!