A következő bekezdésekben a spárgáról, mint természetes gyógyírről a vízmegtartással és felpuffadással szemben fogunk beszélni. Bónuszként pedig van egy ízletes receptünk az ön számára, amit kipróbálhat.

A fogyás sok ember számára egy nagyon fontos dolog, pláne, hogy garantálhatja a jó egészséget. Sok ember elkötelezetten végzi a fizikai gyakorlatokat a fitt forma reményében, de nem veszi számításba az étrend fontosságát. Ha ön nem fogyaszt megfelelő mennyisségű vizet, viszont cserébe sós ételeket fogyaszt, biztosra veheti, hogy vízmegtartástól és felpuffadástól fog szenvedni. A püffedt szemek miatt öregebbnek tűnhet, valamint a dehidratált bőr sem egy szép látvány. Ezek ellen a problémák ellen azonban harcolhat az étrendje megváltoztatásával, friss zöldségek rendszeres fogyasztásával, mint például a spárga.Ezeknek az egészséges választásoknak köszönhetően elfelejtheti a puffadt szemeket és élvezheti az arca üde frissességét. 

A spárga az egyik legegészségesebb ételnek számít , rengeteg élvezetes és jótékony tulajdonsággal. Ez a zöldség egészséges ásványi anyagok és vitaminok széles körét tartalmazza, amelyeknek mundegyike fontos az egészséges bőrhöz ( A,E,C,K-vitamin, króm, stb.) A sprága emellett tartalmaz még glutationt, egy olyan anyagot, ami méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkezik. Amikor az ember spárgát fogyaszt a benne található aktív anyagok elpusztítják az olyan anyagokat, amiknek rákkeltő tulajdonságaik vannak és megsemmisítik a szervezetben található szabad gyököket. Végül, de nem utolsó sorban pedig  jó tudni, hogy a spárga nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaz, amik lelassítják az öregedési folyamatot ( emellett pedig semlegesítik a szabad gyököket, amik szintén közrejátszanak az öregedésben). 

Amennyiben önt érdekli annak az extra súlynak a ledobása és a puffadt szemektől való megszabadulás, akkor szeretettel ajánljuk a spárga és mogyoró salátát. Emellett persze érdemes folytatni a szemkrémek használatát, de nem baj, ha kipróbál ilyen egészséges dolgokat is. Ennek a salátának az elkészítése nem tart sokáig; sőt, már húsz perc alatt is elkészíthető. Két adaghoz az alábbi hozzávalókra lesz szöksége: spárga ( két csomaggal) , juhsajt ( ¼ bögre), nyers mogyoró ( ½ bögre). Mielőtt nekiáll a saláta elkészítésének párolja vagy grillezze meg a spárgát, ízlése szerint. A juhsajtot próbálja meg kisebb darabokra szeletelni. 

Semmilyen saláta nem teljes, ha nincsen hozzá öntet, ehhez pedig az alábbi hozzávalókra lesz szüksége : friss citromlé ( egy citromból), citromhéj ( ½ citromból), oliva olja ( egy evőkanál), nyers méz ( 2 evőkanál), tengeri só ( egy csipetnyi) és fekete bors ( ízlés szerint. 

Amíg a spárga párolódik/ grilleződik, addig ajánlott elővenni egy serpenyőt és megpirítani a mogyorót. Tartsa őket közepes láng felett, körülbelül tíz percig, majd vegye le őket a lángról és kezdje el felaprítani. Amint a spárga elkészül, azt is aprítsa fel. Készítse el az öntetet, amihez nem kell mást tennie, mint összekeverni minden említett hozzávalót, amíg teljesen el nem vegyülnek egymással. Öntse rá az öntetet a spárgára és keverje össze alaposan. Helyezze a saláta tetejére a felaprított mogyorót és a juhsajtot. 

Ezt a salátát akár főételként, akár előételként is fogyaszthatja, hiszem kalóriában szegény, de annál ízletesebb. A legjobb tulajdonsága a salátának, hogy csökkenti a vízmegkötést,mivel a spárgának egészséges, puffadás-ellenes tulajdonságai vannak. Bármelyik étkezésre fogyaszthatja ezt a salátát és garantált, hogy jobban fog kinézni és jobban is fogja magát érezni az étkezések után. Ajánlott a spárga rendszeres fogyasztása, annak érdekében , hogy minél jobban hozzájuthasson a jó tulajdonságaihoz. És ne felejtsen el visszavenni a só beviteléből, a vízmegkötés jövőbeni megelőzésének érdekében. 

Az étrendnek mindig nagy felelőssége van az olyan problémáknál, mint a vízmegkötés, a fefúvódás vagy a puffadt szemek. A jó hír az, hogy ezeket bármikor megváltoztathatja csupán annyival, hogy több friss zöldséget és gyümölcsöt illeszt étrendjébe. Ahogy olvashatta, a spárga egy nagyon egészséges zöldség amit beleilleszthet a mindennapi étkezéseibe, nem számítva, hogy nagyon ízletes, ha grillezik. Ha keresi a megoldást a felfúvódással szembeni harcra és a megújult bőrre, akkor változtassa meg étrendjét, a spárga jó barátja lesz. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!