Hogyan használja a tojásos hajpakolást?

A hajpakolás szükséges ahhoz, hogy haját egészségessé,fényessé és simává tegye. Mivel a haj folyamatosan ki van téve a napfénynek, a víznek, a hajfestéknek, a pornak, mindenféle más terméknek, az átlagos gondoskodás, mint hajmosás, a hajbalzsam használata és a szárítás nem mindig elegendő. A hajpakolások rendszeres használata elengedhetetlen, főleg ha az ön haja károsodott.

A hajtöveknek szüksége van táplálékra ahhoz, hogy vissza tudják adni a haj fényességét és erősségét. Ha nincsen pénze a drága hajápoló termékekre, akkor ezek a természetes hajpakolások tökéletes megoldást jelenthetnek az ön számára. Amellett, hogy nagyon olcsóak, nem tartalmaznak kártékony alapanyagokat és amikor ön saját maga készíti el, minden az ön kezében van és pontosan tudni fogja, hogy hajpakolásába  mi került bele. Az egyik legnépszerűbb természetes hajápoló, az a tojásból készült hajpakolás. A tojás fontos B-vitamin és fehérje forrás, amik elengedhetetlenek az egészséges haj és bőr fenntartásához. A nyers tojás használata felgyorsítja az egészséges haj növekedését és visszaadhatja a várva várt fényét is. 

A tojásos hajpakolás többféle dologra is hasznos lehet, mint például a hajnövekedés felgyorsítása, a hajhullás megelőzése és a haj puhábbá és hidratáltabbá tétele. Használhat nyers tojást csak úgy magába, vagy akár össze is keverheti citromlével, oliva olajjal, mézzel, joghurttal, ricinus-olajjal és rozmaringgal is. Minnél több extra alapanyagot használ ezek közül, annál jobban növelheti a pakolás jótékony hatásait. Rengeteg féle tojásos hajpakolás létezik, mindegyik attól függ, hogy önnek milyen típusú haja van, csak meg kell találnia, hogy az ön számára melyek a legmegfelelőbb hozzávalók. Az egyik legjobb minőségű tojásos hajpakolást egyszerű elkészíteni, alább találhatja a receptet.

Tojásos hajpakolás oliva olajjal, száraz hajra

Ez egy nagyon egyszerű természetes pakolás, aminek elkészítése nem igényel túl sok időt, főleg azoknak ajánlott akiknek száraz és töredezett haja van. A hozzávalók listája a következő:

- 2 tojás
- 5 evőkanál oliva olaj

Melegítse fel az olivaolajat alacsony lángon, majd keverje össze a tojásokat a meleg oliva olajjal. Vigye fel a hajára a hajtövektől a hajvégekig. Majd tekerje be haját egy műanyag zacskóval vagy zuhanysapkával és hagyja a keveréket a haján körülbelül húsz percig. A 20 perc letelte után öblítse le a hajpakolást a hajáról, majd mossa meg samponnal. Soha ne használjon forró vizet az öblítéshez. Ha száraz a haja, használja csak a tojássárgáját. Az oliva olaj ismert arról, hogy rendkívül jó terápiás hatása van a hajra,mivel visszaállítja a haj fénnyességét és tápláltságát. Emellett segít eltávolítani a korpát és megvédi a hajat a kosztól. 

Nincsen annál jobb, mint a természetes receptek kipróbálása. Ezek visszaállítják haja állapotát és visszahozzák a ragyogását. Ne legyen lusta, használja a pakolást hetente legalább egyszer és adja meg hajának azt a királyoknak járó törődést, amit érdemel. A tojásos hajpakolás tökéletes erre. Fontos, hogy kitartó és türelmes legyen, cserébe a konyhájában megtalálható hozzávalók mindent megtesznek önért. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!