Már a 20-as, 30-as éveiben megjelentek az első ősz hajszálak? A haj őszülésének több oka is lehet. Okozhatja betegség, nem megfelelő életmód vagy örökletes tényezők. Az okoktól függetlenül, semmilyen életkorban nem jön jól, ha hajunk elkezd őszülni. Az első és legfontosabb dolog, amit azonnal megtehetünk, hogy elhagyjuk a rengeteg vegyszert tartalmazó hajfestékek használatát, amik erősen károsíthatják hajunkat. Ezzel párhuzamosan pedig nézzünk szét a konyhában, s nem is gondolnánk, hogy számtalan olyan összetevőt fogunk ott találni, melyek segítségével felvehetjük a harcot az ősz hajszálakkal szemben. 

Egy-két házi praktika segítségével visszaszerezhetjük hajunk természetes színét és megelőzhetjük az ősz hajszálak megjelenését.  

Amikor a hajunkból kimegy a természetes szín, ez a melatonin hormon hiányát jelzi. A melatonint a tobozmirigy termeli. Ha zöld csíra leveket fogyaszt, melyek természetes SOD (szuperoxid-dizmutáz enzim) szintje magas, akkor az őszülés folyamata részben visszafordítható.

Olajos pakolások a haj őszülése ellen

Curry-s hajolaj

Vegyünk egy marék curry levelet, tisztítsuk meg és szárítsuk a napon, amíg barna és roppanós nem lesz. Őröljük finom porrá. 4 púpozott teáskanál curry porhoz adjunk 200 ml kókuszolajat vagy olíva olajat, majd forraljuk fel. 2 perc elteltével vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Szűrjük le és öntsük légmentesen záródó edénybe.   

Az elkészített pakolást alkalmazzuk hetente 1-2 alkalommal a hajunkon. Ujjaink segítségével alaposan masszírozzuk be a fejbőrbe, hagyjuk rajta kb. 40 percig, majd alaposan öblítsük le. Ezen természetes eljárás segítségével az elfehéredő hajszálakat sötétíthetjük.

Éjszakai amlás kezelés

Az amla kiváló segítség az ősz hajszálak elleni küzdelemben. A nők világszerte használják az amla tartalmú, természetes hajfestékeket. 

Vágjuk fel az amla gyümölcsöt apró szeletekre, majd nyomkodjuk és keverjük össze, amíg simává nem válik.

Adhatunk hozzá egy kevés rózsavizet is. Az elkészített pasztát adjuk hozzá normál hajolajhoz, majd zárjuk le és hagyjuk egy hétig pihenni, hogy az értékes hatóanyagok az amlából kioldódjanak. Egy hét elteltével szűrjük le az olajat és öntsük egy tiszta üvegbe. 

Minden este, lefekvés előtt masszírozzuk be fejbőrünkbe az amlás olajat. Ha a használat előtt kicsit felmelegítjük, még hatékonyabb lesz a keverék. Másnak reggel mossunk hajat. Az amlás hajolaj kiváló természetes módszer az ősz hajszálak eltüntetéséhez. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!