Észre vette már, hogy hajmosás közben, vagy amikor copfban hordja a haját, akár nagyobb mennyiségű hajszálat is elveszít? Ez egy meglehetősen általános jelenség. Napi 50-100 db hajszál elveszítése még normálisnak tekinthető, e fölött azonban kóros állapotról beszélünk, főleg, ha ez egy nő esetében történik. 

A jó öreg hagyma kiváló, természetes megoldást nyújt a problémával szemben.  

Most jogosan gondolhatja azt, hogy a hagyma erőteljes illata nem passzol igazán hajunkhoz. Azonban nyugodjon meg, haja természetesen nem lesz hagyma szagú, így nyugodtan mehet majd emberek közé a kezelések során is. 

A hajproblémák hagymával történő kezelése nem csak teljesen természetes, hanem abszolút biztonságos is. Alkalmazása során hajunkat és fejbőrünket nem érik káros kémiai anyagok. 

Szerencsére léteznek olyan természetes gyógymódok, melyek segítségével gátolhatjuk a hajszálak kihullását, elősegíthetjük a haj növekedését, így hatékonyan fel vehetjük a harcot a hajhullással szemben és megindulhat az új hajszálak növekedése is.

Hogyan harcolhatunk hagymával a hajhullás ellen? Hogyan indíthatja be a hagyma újból a haj növekedését?

A hagyma kéntartalma kiemelkedő. Éppen azért a hagyma kivonata, illetve leve stimulálja a hajnövekedést azáltal, hogy javítja a fejbőr vérkeringését. Emellett megszünteti az esetleges bőrgyulladást, ami a fejbőr viszketésével, kipirosodásával járhat. A hagyma értékes vegyületei erősítik a hajszálakat, nyitva tartják a fejbőr pórusait és gátolják a fertőzések kialakulását. 

Hogyan használjunk hagymát a hajnövekedés elősegítésére?

Nyers hagymalé

A nyers hagymalé a legegyszerűbb módja annak, hogy a hagyma természetes kéntartalmából profitáljunk. Ehhez egyszerűen tumixoljunk le  egy fej hagymát, kenjük fel a hajra, hagyjuk rajta 30 percig, majd gyengéd sampon segítségével öblítsük le. Ismételjük meg hetente háromszor, 1-2 hónap elteltével már tapasztalni fogjuk a változást. 

Mézes-hagymás keverék

Adjunk kevés mézet negyed csésze hagymaléhez és alkalmazzuk a fenti módon.

Rumos hagymalé

Ha nagyon nem bírja a hagyma szagát a haján, próbálja ki ezt a megoldást. Szeleteljen fel egy hagymát és áztassa egész éjjel egy pohár rumban. Ne tegye hűtőszekrénybe. A következő napon szűrje le és a levet masszírozza fejbőrébe, majd alaposan mossa le.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!