A karikás szem nem súlyos egészségügyi probléma, de ettől az adott személy fáradtnak, kimerültnek, egészségtelennek és öregnek tűnhet. Könnyedén megszabadulhat ezektől a karikáktól pár otthoni gyógymód segítségével.

Íme, a 10 legjobb módszer.

Kígyóuborka

Az uborka világosítja a bőrt és összehúzza azt. A karikás szemek gyors kezelésénél mindig alkalmazhatja. Vegyen egy friss kígyóuborkát, szeletelje fel és tegye a vékony szeleteket fél órára a hűtőbe. Ezután helyezze az uborkaszeleteket az érintett területre 10 percre, végezetül mossa le vízzel. Ez a gyógymód felfrissíti és simává varázsolja a bőrt. Egy másik lehetőség az uborkalé és citromlé összekeverése egyenlő arányban, amelyet vattapamacs segítségével alkalmazzon az érintett területen. Ezt tizenöt percig hagyja rajta, majd vízzel mossa le. Egy hétig alkalmazza és elmúlik majd a szem duzzadása és a sötét karikák is.

Összefoglalva, a fenti gyógymódok segítenek megszabadulni a sötét karikás szemektől és megelőzni a jelenséget a jövőben. Azonban, ha egy két héten belül nem tapasztal javulást, forduljon orvoshoz.

Nyers burgonya

A burgonyában természetes fehérítő anyagok találhatóak. Vegyen egy-két krumplit és reszelje le, hogy a levéhez jusson. Ebbe mártson vattapamacsot, majd helyezze csukott szemeire. Ügyeljen rá, hogy a pakolás a szemhéjait és az alatt lévő sötét területet is jól betakarja. Hagyja rajta 10-15 percig, majd mossa meg a szemeit hideg vízzel és alkalmazzon hidratáló krémet. A burgonya lé helyett vékony burgonyaszeleteket is alkalmazhat.

Paradicsom

A paradicsomban is találhatóak anyagok, amelyek világosítják a bőrt. Vegyen egy teáskanálnyi paradicsomlevet és keverje el egy teáskanálnyi citromlével. Ezt alkalmazza a karikás szemekre nagyon gyengéden, hagyja rajta tíz percig, majd öblítse le tiszta vízzel. Ezt a gyógymódot napi kétszer alkalmazza, hogy megszabaduljon a sötét karikáktól. Emellett paradicsomlé fogyasztása pár mentalevéllel, citromlével és sóval segít megszabadulni a karikás szemektől. Ügyeljen rá, hogy egyből megigya ezt és ne hagyja állni, a jobb hatás érdekében.

Rózsavíz

Vegyen két vattapamacsot, amelyeket pár percig áztasson rózsavízbe. Ezeket helyezze a szemhéjaira tizenöt percre. A rózsavíz puhító és fiatalító hatással lesz a bőrre. Ez a gyógymód teljes mértékben eltünteti a sötét karikákat, ha napi kétszer alkalmazzuk pár héten keresztül.

Mandulaolaj

A mandulaolaj is rendkívül hatékony lehet a szem körüli érzékeny bőrfelületre. A mandulaolaj gyakori használata világosabb tónust ad a bőrnek. Vegyen egy kis mandulaolajat és gyengéden masszírozza a bőrbe lefekvés előtt. Hagyja rajta éjszakára, majd reggel mossa le hideg vízzel. Ezt naponta ismételje meg, amíg a sötét karikák el nem tűnnek. Emellett E-vitaminos olajat is használhat ugyanilyen módon.

Citromlé

A citromlében található C-vitamin a sötét karikák eltüntetése során is hasznos lehet. A szemkörnyékére vattapamaccsal vigye fel citromlevet, majd mossa le tíz perc után. Egy másik lehetőség sűrű krém készítése, egy evőkanál citromlé, két evőkanál paradicsompüré, egy kis Graham-liszt és kurkuma összekeverésével. Ezt gyengéden alkalmazza a szem környékén, majd tíz-tizenöt perc után öblítse le vízzel. Ismételje meg ezt heti két-háromszor és hamarosan javulást tapasztalhat.

Hideg víz

A hideg víz összehúzza az ereket és ezáltal csökkenti a szem duzzanatát és a sötét karikákat. Vegyen egy nedves ruhát, mártsa hideg vízbe vagy tejbe és helyezze a szem alatti területre pár percig. Emellett pár jégkockát is anyagba csavarhat, majd ezt a szem alatti területre érdemes helyezni. Jégkockák helyett egy csomag fagyott borsót, hűtött tea filtert vagy hideg kanalat is használhat. Ezt napi három-négyszer ismételje pár héten keresztül. 

Alma

Az almában lévő csersav világosítja a bőrt emellett a benne található vízben oldódó vitaminok, mint a B- és a C-vitamin illetve a kálim gyengéden táplálják a szemkörnyéki érzékeny bőrt. Vegyen egy érett almát és vágja fel vékony szeletekre. Ezeket helyezze a szem alatti területre és hagyja rajta fél órára. Végezetül mossa le a területet hideg vízzel és alkalmazzon rá krémet. Egy másik lehetőség a forralt zöld almából készült pép, amelyet szintén a szem alatti területre alkalmazhat fél órán át, majd mossa le langyos vízzel.

Mentalevél

A menta hűsítő hatású növény. Vegyen egy pár friss mentalevelet és finoman zúzza össze őket. Ezt alkalmazza a szem környékére öt-tíz percen át, majd gyengéden törölje le hideg, nedves anyaggal. Emellett a mentalevél pasztából és citromléből hatásos keveréket készíthet, amelyet a szem alatti területre alkalmazhat pár percen át, majd öblítse le alaposan hideg vízzel.

Kurkuma

A kurkuma antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír. Vegyen egy kis kurkumát és keverje el ananászlével, amíg sűrű pépet nem kap. Ezt alkalmazza az érintett területre és hagyja rajta tíz percen át, mielőtt puha, nedves anyaggal letörölné. Amellett, hogy ez a gyógymód eltünteti a karikákat, puhábbá és simává varázsolja a bőrt. Ezt naponta ismételje meg, amíg el nem múlnak a tünetek.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!