Az ókori görögök Partheniumnak hívták a Kerti székfűt, mert egy görög legenda szerint ezt a csodálatos gyógynövényt arra használták, hogy megmentsék annak az életét, aki leesett a Parthenonból (athéni templom).

Ezzel a csodálatos történettel a háta mögött, biztos lehet abban, hogy sok minden kiderülhet még a kerti székfűvel kapcsolatban.

Tehát mit tartalmaz Önnek ez a görögök által úgy szeretett gyógynövény?

Szépséget, és egészséget!

Nyugodtan használhatja a Kerti székfűt, csak ne vigye túlzásba. Tanulmányok kimutatták, hogy 50/100 mg kivonat egy nap elég, hogy megelőzzük a migrénes fejfájást. Egyéb betegségek vagy problémák esetén pedig tájékoztassa kezelőorvosát!

A bőrre gyakorolt pozitív hatásai 

Vörös és duzzadt bőr megszűnése 

A Kerti székfű egy természetes gyulladás gátló gyógynövény. Természetes úton csökkenti a gyulladást. Nem csak gyógyítja a bőr vörösségét, de az esetleges jövőbeli előfordulását is megakadályozza. Más bőrbetegségek, mint a sömör, foltok vagy hegek, karcolások, mind gyógyíthatóak a kerti székfű segítségével.

Egészséges bőrt biztosít 

A Kerti székfű tea nagyon gazdag antioxidánsokban. Rendszeres és mérsékelt használata megvédi a testünket az ártalmas szabadgyököktől, amik a bőrt támadják. Gyulladás gátló szerepe miatt megújítja, újraéleszti a bőrt úgy, hogy az egészségesnek és fiatalnak tűnik kívülről. 

Hajra gyakorolt hatásai 

Megszünteti a hajhullást 

A Kerti székfű segít meggátolni a hajhullást. Gyulladás gátló hatása miatt embereken végzett kísérletek során kiderült, hogy drasztikusan csökkenti a hajhullást. A gyógynövény használata közvetlenül a fejbőrön kicsit rizikós, mert mellékhatások alakulhatnak ki. Ajánlott, hogy igyon meg egy csésze Kerti székfű teát, hogy megszüntesse a hajhullást és, hogy meggátolja a kopaszodást. 

Egészségügyi előnyei 

Migrén 

Tanulmányok bebizonyították, hogy a Kerti székfű csökkenti a migrénes rohamok előfordulását. Sokkal hatékonyabb, mint más népszerű gyulladás gátló tabletták, mint pl. az aszpirin. Megakadályozza az aminok és hisztaminok keletkezését, amik a gyulladást okozzák, és megállítják a vérerek lüktetését. Az előbb említett aminok és hisztaminok által keletkezett gyulladás miatt van fejfájásunk és migrénes rohamunk is többek között. 

Ízületi gyulladás

A Kerti székfű összetevői nagyon hasznosak a fájdalom, és gyulladás csökkentésében, ha ízületi gyulladásról beszélünk. A láz enyhítésében is fontos szerepet játszanak.

Menstruációs görcsök 

A Kerti székfű segít enyhíteni a menstruációs görcsöket. Ez azért van, mert a növény visszaszorítja a prostaglandin nevű hormon termelődését, ami a fájdalomért és az irritációért felelős, ami ugye együtt jár a menstruációval.

Ezek voltak a legfontosabb előnyei a kerti székfűnek. A Kerti székfű tea a leggyakoribb és legbiztosabb módja, hogy a fent említett előnyöket Ön is megtapasztalhassa.

A Kerti székfű általánosságban mindenki számára biztonságos, de előfordulhatnak mellékhatások is, amire jobb odafigyelnie.  

Amint korábban írtam, a Kerti székfű tea az egyik legjobb módja, a gyógynövény előnyeinek kihasználásának, de nagyon fontos, hogy kövesse az útmutatót és a dózisokat is tartsa be.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!