Kutatásokkal kimutatták, hogy a hagyma sikeresen gyógyítja a hajhullást. Emellett pedig olyan problémákat is orvosol, mint a korpásodás, a fejbőr gyulladásos megbetegedései, vagy akár a korai őszülés. 

Egy bőrgyógyászati magazinban (Journal of Dermatology) publikált 2002-es kutatás az alopecia areata-s betegeket vizsgálta. Azt fedezték fel, hogy két hónap használat után sokkal több hajszál növekedésről számoltak be azok, akik hagyma levével kezelték fejbőrüket naponta kétszer, mint azok, akik ugyanezt csapvízzel tették. Az eredmények férfiak körében jobbak voltak, mint nőknél. 

Az alábbi recept a hozzáadott méz miatt simává és fényessé varázsolja haját, hiszen a méz antioxidánsokat tartalmaz és igen hidratáló hatású.

A kén a haj egyik fő építőeleme. Szükség van rá az egészséges kollagén és keratin miatt. Sok aminosav, amely a fehérjék építőelemei, tartalmaz ként is, a keratin fehérjék pedig nagy mennyiségű ként is tartalmazó aminosavat tartalmaznak.

A hagymás-mézes hajhullás elleni szer elkészítése

Amire szüksége lesz: 

    1 hagyma
    méz
    kés
    turmixgép
    szűrő
    tál
    fakanál
    mérőkanalak
    esszenciális olaj ízlés szerint (opcionális)

Lépések: 

1.    Hámozzon meg, szeleteljen fel, majd turmixoljon le egy hagymát
2.    Tegye az összeturmixolt pépet a szűrőbe, és kanál segítségével nyomja ki a hagyma levét 
3.    Adjon 1-2 teáskanálnyi mézet a hagyma levéhez
4.    Ha szeretne, csepegtessen bele pár csepp esszenciális olajat, mint a levendula olaj
5.    Készen is van a hagyma levéből és mézből készített hajhullás elleni csodaszer.

Hogyan használja:

    Masszírozza be a kopasz foltokat vagy akár egész fejbőrét a keverékkel
    Fedje be fejét egy zuhanysapkával, és hagyja fején a keveréket lehetőség szerint egész éjszakára, de legalább fél órán át. 
    Másnap mossa ki hajából a keveréket
    Néhány hónapon át naponta végezze el a fenti lépéseket, amíg elégedett nem lesz az eredménnyel

Tippek:

    Turmixolás helyett le is reszelheti a hagymát, és utána kinyomhatja levét. A lé kinyeréséhez sűrű szövésű, vékony kendőt is használhat a szűrő helyett. Vagy akár présgéppel is elkészítheti.
    Ha nem szeretne könnyezni a hagyma aprítása közben, tegye a hagymát a fagyasztóba 15 percre, majd utána aprítsa fel. 
    Ha illatos olajat szeretne hozzáadni a keverékhez, használjon rozmaringot, levendulát, borsmentát, vagy egyéb hajnövekedést segítő olajat.
    A hagyma szagának elfedésére citromlevet, vagy rózsavizet is keverhet a hagyma levéhez.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!