Egyszerű és kemikáliáktól mentes!

Jill Nystul, a One Good Thing By Jillee alapítója igazi profi a saját készítésű termékekben. „Elsősorban sok pénzt tud megspórolni az üzletekben vásárolt termékek árához képest. Másrészt teljes kontrollja van afelett, mi kerül az elkészült termékbe. Nem kell tehát tartania a titokzatos alapanyagoktól! Emellett pedig remek érzés, hogy önfenntartó módon, önmaga készítheti el saját maga számára a kozmetikumokat.”

Szemfektéklemosó recept

Jill Nystul szemfestéklemosója nem csak biztonságos, hanem remek hatású alapanyagokból is készül, amelyek jót tesznek bőrének. A szemfesték eltávolítása mellett szemránckrémként is funkcionál. 

Hozzávalók: 

    ½ csésze extra szűz kókuszolaj
    E-vitamin kapszulák (vagy olaj)
    levendulaolaj
    kis tárolók az összekeveréshez és a termék tárolásához

Az elkészítés lépései: 

1.    Olvassza meg a kókuszolajat mikrójában, ez nem tart tovább 15 másodpercnél.
2.    Öntse a folyadékot a tárolóba. 
3.    Egy tűvel lukasszon ki 6 db E-vitamin kapszulát és nyomja bele tartalmát a kókuszolajba. 
4.    Adjon hozzá 6-7 csepp levendulaolajat. 

A szobahőmérsékletűre hűlt keverék olyan állagúvá válik, amelyet finoman szemhéjaiba masszírozhat, majd könynedén letörölhet. Egy keveset belőle szemkörnyékén hagyhat éjszakára, így az érzékeny bőrfelület hidratálásáról is gondoskodik. 

Tegye személyessé!

Bár Jill levendulaolajat használ, azt mondja, bátran kísérletezhet olyan olajokkal, amelyek a legjobban megfelelnek az ön bőrtípusának és amelyeknek szereti az illatát. 

„A levendulaolaj nyugtató és gyulladáscsökkentő hatású, ezért remek hozzávalója a szemfestéklemosónak.” Ám arra figyelmeztet, hogy nem minden olaj biztonságos szeme egészségére, ezért mindenképpen alaposan nézzen utána felhasználás előtt. 

A saját készítésű szemfesték lemosó, amelyet szemránckrémként is használhat, pénzt spórol önnek és jó érzéssel tölti el. Kecses üvegbe öntve, egy szép masnival akár ajándéknak is kiváló.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!