Természetes módszerek a pattanások ellen

Almabor ecet

Az almabor ecetet friss vízzel összekeverve egy remek tonikot kaphat, amellyel megölheti a baktériumokat amik a bőrön találhatóak és egyensúlyba hozhatja a bőr pH értékét, amely segítségével megnehezíti a pattanások kialakulását. Emellett segíthet csökkenteni a bőrön felgyülemlett zsírt, ami megelőzheti a bőr későbbi kipattogzását. 

Tej és méz

Sokan tartják úgy, hogy a tejtermékek ( főleg a csokoládé) aknét okoznak. Ennek fényében meglepő lehet az a tény, hogy ha tejjel kezeli a pattanásokat azok segítik a bőr állapotának javulását. 

Kleopátra, Egyiptom királynője nem véletlenül fürdött tejben. Ápolja és enyhíti a fájó bőrt, emellett pedig segít csökkenteni a bőr pirosságát. 
A méz hozzáadásával antibakteriális anyagokat adhat a keverékhez, amely szintén előnyös a bőr számára. 

Tojásfehérje

Valószínűleg a tojásról a reggeli az ami először eszébe jut, és nem a reggeli bőrápolás. A tojásfehérje meglepően hatékony az aknék kezelése során. Az aknék melllett csökkentheti a régebbi pattanások által hátrahagyott hegesedést. Egyszerűen csak keverjen össze kettő vagy három tojásfehérjét egy tálban, öblítse le arcát hideg vízzel, majd szárítsa meg. Ezután kenje be arcát a keverékkel – akár egy arcpakolással – hagyja rajta 20 percig és  engedje, hogy a tojásfehérje varázslatos hatását megmutathassa. 

Friss papaya

A papaya állandó alapanyaga a bőr és testápoló termékeknek és ez nem csak a fantasztikus illatának köszönhető. A papaya segít eltávolítani az elhalt sejteket, puhítja a bőr és biztosítja a papain enzimet , ami csökkenti a gyulladást a pattanások körül és megelőzi azok kialakulását. 

Teafa

Oka van annak, hogy számos akné gyógyítására való termék tartalmaz teafa kivonatot. Lehet, hogy eddig csak úgy ismerte az olajat, mint egy anyagot, ami eltömíti a pórusokat és csúnya bőrt eredményez, de úgy tűnik, hogy vannak olyan olajak, amik pont az ellenkező hatást váltják ki a bőrből. 
Szinte oldószerként működik, áttör az zsíron és a lerakódásokon, amik a pórusokat eltömítik. Emellett pedig megsemmisíti a bőrön található baktériumokat, ezáltal megelőzi a későbbi pattanások kialakulását. 

Banán héj

Ha megette a banánt nehogy kidobja a héját! A banán héj luteint tartalmaz, egy erős antioxidánst, ami csökkenteni tudja a gyulladást és elősegíti az egészséges sejtek reprodukcióját. 
Vigye fel az arcára masszírozó mozdulatokkal a banánhéj belsejét , majd hagyja arcán a mardványokat körülbelül 30 percig. A banánhéj  nyugtatja a bőrt és csökkenti a kellemetlenséget és a pirosságot. 

Házikészítésű cukros bőrradír

A cukros bőrradírok könnyen elkészíthetőek akár otthon is. Segítségükkel eltüntethetőek az elhalt sejtek és a bőrradírok megtisztitják a bőrt a zsírtól és a lerakódott szennyeződésektől. Keverjen össze mézet, oliva olajat vagy akárcsak vizet egy kis cukorral  és természetes hámlasztót fog kapni, ami nem sérti fel a bőrt. 
Ha szeretne egy kicsit extravagánsabb keveréket, adjon hozzá illóolajakat, mint például vaníliát és élvezze a fantasztikus illatot minden alkalommal, amikor ezt az új, házikészítésű szert használja. 

Menta

A menthol ( ami a mentában található) természetes fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő. Bár nem biztos, hogy csökkenteni tudja a pattanásokat vagy megelőzni a kipattogzást, de segít csökkenteni a bőr pirosságát és a kellemetlenséget ami ezzel jár. A friss mentalevél megfizethető és egyszerűen megtalálható, szinte bármelyik nagyobb háztartási boltban. Csak zúzza őket össze és masszírozza bőrébe pár percel azelőtt, hogy annak tisztításához fogna. 

Burgonya

A burgonya igen széles skálán mozog, ha a jótékony hatásról van szó, de még így is csak kevesen tudják, hogy milyen pozitív hatása lehet a bőr számára. 
A benne található káliumnak, foszfornak, kloridnak és kénnek köszönhetően a burgonya pép vagy lé alkalmazása arcmosás után segít csökkenteni a bőrhibákat és támogatja a sejtek újratermelődését. 

Mindegy, hogy visszatérű aknéval vagy alkalmi pattanásokkal küzd, érdemes kipróbálni a fentebb említett módszereket. Lehet, hogy segítségükkel megtalálja azt a módszert ami az ön bőre számára a legalkalmasabb és ezáltal természetes módszerekkel szabadulhat meg a pattanásoktól, bőrét ragyogóvá és tisztává téve. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!