Idővel ez nagy mértékben károsíthatja bőre egészségét, és a korai öregedés sokféle jelét okozhatja, mint a ráncok, szarkalábak, és a fakó bőr. Ezt visszafordíthatja, ha odafigyel bőre és haja egészségére az éjszaka folyamán.

Esténként csupán néhány percet szánjon bőrére és néhány nap múlva már látni fogja a javulást és bőre szépülését. 

Alvás közben bőre gyógyulási folyamaton megy át, amely hatására, egy kis segítséggel öntől, bőre egyre egészségesebb lehet. A megfelelő éjszakai bőrápolási szokások segítik bórtónusa javulását, bőre fényének visszaadását, a pattanások csökkentését, és bőre megfelelő hidratálását és újrafeltöltését.

Itt olvashatja a tíz követendő esti szépségápolási szokást:

1.    Mossa le sminkjét

Mindegy, mennyire sok a dolga, vagy milyen fáradt a nap végén, arra mindenképp szakítson időt, hogy lemossa sminkjét mielőtt lefekszik aludni. Ez elengedhetetlen, ha bőrét fiatalon szeretné tartani a lehető leghosszabb ideig. 

Az éjszakai alvás során bőre újjáépül, bőrének pórusai pedig megnyílnak. Ám amikor rúzs, szempillaspirál, alapozó, vagy szemhéjpúder fedi bőrét, pórusai eltömődnek. Ez foltokat, egyenetlen bőrfelszínt, vagy pattanásokat okozhat. 

Sminklemosót, arctisztítót, vagy krémet is használhat bőre megtisztítására. 

2.    Tonizálja bőrét

Lefekvés előtt minden este tonizálja arcbőrét. A tonik segíti bőre természetes pH értékének visszaállítását, amely ellenállóbbá teszi bőrét a baktériumokkal és mikroorganizmusokkal szemben. Emellett segíti bőre megtsztítását a portól, szennyeződésektől, és segíti az egyenetlenségek eltüntetését. Ez a lépés főképp a zsíros, pattanásosodásra hajlamos bőr esetében nagyon fontos. 

Sokféle tonik kapható, különféle bőrtípusokra. Ha természetes tonikot szeretne használni, a tiszta rózsavíznél nem találhat jobbat, amely hidratáló, tisztító, és energizáló hatású. 

Tegyen egy kevés tonikot egy vattapamacsra, törölje végig arcát és nyakát, majd hagyja megszáradni. A legjobb, ha alkoholmentes tonikot választ.

3.    Kézkrém

Kezei szépsége és puhasága érdekében megfelelő éjszakai kezelésre szorulnak. Esténként alaposan mossa meg kezeit meleg vízzel és gyengéd szappannal, óvatosan szárítsa meg egy törölközővel, majd kenje be krémmel.

Gazdag, egyszerű, enyhén zsíros krémet használjon, hogy kezei egész éjszaka hidratáltak legyenek. Ilyen módon kezei és körmei is remekül fognak kinézni másnap reggel. 

Emellett körömágyait is egészségesen tartja és megakadályozza az öregedés korai jeleinek kialakulását, mint a lógó bőr, vagy a ráncok. 

4.    Szemránckrém

Belegondolva, hogy a szemek mutatják először az öregeés jeleit, elengedhetetlen azok megfelelő ápolása. Először is távolítsa el az összes szemfestéket, majd lefekvés előtt kenje be a megfelelő szemránckrémmel. 

A jó szemkörnyék ápoló hidratál, csökkenti a puffadást, elhalványítja a sötét karikákat, csökkenti a ráncok láthatóságát, és időszakosan feszesíti a szeme alatti területet.

Könnyű krémet használjon, amely koffeint, peptideket, antioxidánsokat, és fényvisszaverő anyagokat tartalmaz. Belső szemzuga felől haladjon szemei külső sarkai felé, gyengéden bőrébe masszírozva a krémet. 

5.    Mosson fogat

Vacsorája befejezte és a lefekvés ideje között mindenképpen szakítson időt arra, hogy megfelelően megmossa fogait, és a fogselyem használatát se mellőzze. Így segíti szájhigiéniája javulását, szájüregét megszabadítja a kórokozóktól és a gyulladást okozó baktériumoktól, valamint a reggeli rossz lehellet elkerülésében is segít. 

Puha sörtéjű fogkefét és fluorid tartalmú fogkrémet használjon, amelyekkel legalább két percen át mossa fogait. Fogai külső és belső felületét is mossa meg, majd használjon fogselymet, és alaposan öblítse ki száját meleg vízzel. Naponta, lefekvés előtt végezze el ezt a folyamatot, és élvezze az egész napos csodás mosoly örömét. 

Étkezés után legalább fél lóráig ne mosson fogat, főképp ha savas ételeket vagy italokat fogyasztott, mert ilyenkor az étkezés utáni azonnali fogmosás során a savak károsíthátják fogzománcát.  

6.    Petróleumzselé lábfejeire

A szép és ápolt lábfej igazán tükrözi valós szépségét és személyiségét, ezért ne feledkezzen meg lábfejei ápolásáról sem az esti készülődés közben. 

Mossa meg lábait meleg vízzel, óvatosan de alaposan törölje meg őket, majd a durvább bőrfelületekre kenjen petróleumzselét vagy lábkrémet, így megelőzheti a bőr repedezését és puhává varázsolhatja lábfejét. Vegyen fel zoknit, majd bújjon ágyba.

Ha ideje engedi, legalább öt percen át masszírozza lábfejeit körkörös mozdulatokkal, az segíti a relaxációt és pihentetőbb alvást biztosít. 

7.    Kösse össze haját

Sokan jobban szeretnek leengedett hajjal aludni, ám hajának és bőrének is jobb, ha összekötött hajjal alszik.

Fésülje ki haját és fonja be, vagy tűzze kontyba, így megelőzheti a csomók és gubancok kialakulását. Ilyen módon haja nem lóg arcába alvás közben. Haja olajakat és koszt is juttathat bőrére, amelyre az pattanások és mitesszerek megjelenésével reagálhat. 

8.    Kapcsolja be a párásító készüléket

A párásító készülék üzemeltetése az éjszakai órákban főleg télen nagyon fontos. Hálószobájában megfelelő mennyiségű pára jut, amely megnyugtatja a kiszáradt, viszkető, repedezett bőrt. 

Az alacsony páratartalom rontja az ekcéma, pikkelysömör, és egyéb hasonlló bőrbetegségek állapotát, azonban egy párásító készülékkel könnyedén enyhítheti a tüneteket. 

Tehát bőre szépsége és egészsége érdekében szerezzen be egy párásító készüléket és kapcsolja be az éjszakai órákra. 

9.    Váltson selyem párnahuzatra

A selyem párnára és ágyneműre váltás nagyban hozzájárul haja és bőre szépségéhez. A selyem természetes fehérjéket és 18-féle aminosavat tartalmaz, amely segíti bőre fiatalságának és szépségének megőrzését. Emellett az alvás közbeni ráncok vagy vonalak kialakulását is meggátolja, amely igen gyakori, ha pamut párnahuzatonn alszik. 

A sima, selymes érzésű párnahuzat haja egészségéért is sokat tesz, hiszen az egyszerűen lesiklik róla, így kevésbé károsodik. Ezzel ellentétben a pamut párnahuzat csomókat okozhat és károsíthatja a hajat. 

10.     Szépítő alvás

Egy hosszú, nehéz nap után elengedhetetlenül fontos a megfelelő alvás. Az éjszakai alvás természete és hossza is meghatározhatja, másnap hogy fog kinézni. Az alvás pihentető gyógykezelés, miközben sejtjei gyógyulnak és fejlődnek. 

Az alvás hiánya előrehozhatja az öregedés jeleit, mint a ráncok, szem alatti sötét karikák, fakó arcbőr, és szarkalábak. A fiatal külső érdekében minden nap aludjon 7-8 órát. 

A megfelelő minőségű alvás érdekében kapcsolja ki televízióját, mobiltelefonját tartsa egy másik szobában, kerülje a lefekvés előtti kávéfogyasztást, és este vegyen meleg kádfürdőt. 

Ha megfogadja és követi ezeket a tanácsokat, reggelente ragyogó, gyönyörű bőrrel fog ébredni. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!