Immunrendszer erősítés

Reflux elleni szer is hatékony lehet a koronavírussal szemben?

Reflux elleni szer is hatékony lehet a koronavírussal szemben?

Érdekes tanulmány látott napvilágot az elmúlt hetekben arról, hogy a famotidine, mely a gyomorsav elválasztásának csökkentésére hivatott vegyület (itthon pl. Quamatel), kedvező hatással bírhat azoknál a betegeknél, akik megfertőződtek a COVID-19 vírussal.
A koronavírus (COVID-19) hatékony kezelése: felvillant a fény az alagút végén?

A koronavírus (COVID-19) hatékony kezelése: felvillant a fény az alagút végén?

A legfrissebb dél-koreai és kínai iránymutatások arról számolnak be, hogy a klorokin használata hatékony antivirális terápiás kezelésnek bizonyul a 2019-es koronavírus megbetegedés ellen. A klorokin (tabletták) használatával kedvező eredményeket lehet elérni a koronavírussal fertőzött embereknél, mivel a beteg gyorsabban gyógyul, illetve rövidebb ideig kell a kórházban tartózkodnia. Az Amerika Egyesült Államok Betegség Megelőzési Központja (CDC/Centers for Disease Control and Prevention) által végzett kutatások szerint nagy potenciál rejlik a klorokin koronavírus elleni, profilaktikus (megelőző) szerként történő felhasználásában laboratóriumi körülmények között, amíg a vakcinák kifejlesztésér...
A cink szedése valóban segítséget nyújthat az új típusú koronavírus fertőzés esetén?

A cink szedése valóban segítséget nyújthat az új típusú koronavírus fertőzés esetén?

A cink egy esszenciális ásványi anyag, ami nélkülözhetetlen az emberi szervezet normál működéséhez. Cink nélkül nem tudunk létezni, de túlságosan sok cinkre nincs is szüksége az emberi szervezetnek, az ideális dózis kb. napi 15mg. A cink fontos szerepet játszik a sebek gyógyulásában, az immunrendszer megfelelő működésében, a látásban, a normális agyműködésben és a tesztoszteron szintézisében.
4 vírusölő gyógygomba

4 vírusölő gyógygomba

A gyógygombáknak a természetben azért van szükségük vírus és baktériumölő komponensekre, hogy túléljék a vadonban burjánzó patogének rájuk nézve is végzetes támadásait. Az egyes gyógygombákban fellelhető béta-D-glükánok úgy tűnik, hogy az emberi immunrendszerre is jótékony hatással vannak, segítő kezet nyújtanak a vírusok és baktériumok elleni harcban.
Lehet-e étkezéssel befolyásolni az influenza vagy a korona vírus fertőzés okozta szövődmények kialakulását?

Lehet-e étkezéssel befolyásolni az influenza vagy a korona vírus fertőzés okozta szövődmények kialakulását?

1917-ben, az első világháború vége fele jelent meg a spanyol-nátha, mely, mint később kiderült, egy világjárványt okozó A típusú (H1N1) influenza vírus okozta betegség volt. Par év alatt a járvány áldozatainak a száma megközelítette a százmillió főt. Volt azonban Európában egy ország, Dánia, ahol a betegség sokkal kevesebb áldozatot követelt, mint más országokban. A kérdés az: mi történt Dániában?
A buggyant tojástól az influenza elleni védőoltásig (2. rész)

A buggyant tojástól az influenza elleni védőoltásig (2. rész)

Az elölt vírusok az oltóanyag legfontosabb részét képezik, de önmagában ez még messze nem elegendő. Az immunrendszerünket nem olyan könnyű átverni. Az inaktivált vírusok csak nagyon gyenge immunválaszt generálnak, ezért minden oltóanyag tartalmaz ún. adjuvánsokat. Ezek az anyagok az immunválaszt erőteljesen stimulálják, és így már az immunrendszer valóban hatékony immunválaszt produkál. Az oltóanyag még tartalmaz nyomokban antibiotikumokat, amit azért tesznek bele, hogy ha a gyártás során mikrobákkal szennyeződne az oltás (melynek esélye csekély), akkor is biztonságba legyünk.
Mit együnk pontosan, ha influenzában szenvedünk?

Mit együnk pontosan, ha influenzában szenvedünk?

Nem mindegy, milyen táplálékokat fogyasztunk, ha minket is utolér az influenza. Megfelelő táplálkozással, jól tervezett étrenddel biztosíthatjuk szervezetünk számára a szükséges tápanyagokat, ezzel erősíthetjük immunrendszerünket és hamarabb megbirkózhatunk a betegségekkel.
A megfázás és az influenza kialakulásának megelőzése

A megfázás és az influenza kialakulásának megelőzése

Szervezetünk immunrendszere természetes és erős védekező mechanizmus, amely erősen szembeszáll a belső sejtkárosodásokkal és a külső betolakodókkal, mint a vírusok és baktériumok. Azonban amikor szervezetünk immunrendszere nem működik megfelelően, például túlzott kimerültség vagy bizonyos enzimek és tápanyagok hiánya esetében, könnyebben elkapjuk az influenzát vagy fázunk meg.
propolisz

A propolisz

Amikor a fák rügyezni kezdenek, akkor a fa rügyének a ragadós váladékát gyűjtik össze a méhek. A propolisz több faféleség rügy váladékának a keveréke, így tájjellegtől függően a propoliszok eltérő összetételűek lehetnek. 
Napot, napot

Napot, napot

De hát nap, mint nap a melanomával riogatnak minket, miközben nincs válasz arra a tényre, hogy a déli, napsütötte országokban sokkal ritkább ez a betegség, mint az északi államokban.
fahéj és méz

A fahéj és méz egészségre gyakorolt hatása 10 pontban

A fahéj az egyik legősibb fűszer Indiában, amely gyógyhatásai és a szépségre gyakorolt jótékony hatásáról ismert. A mézet „Yogavahi”-nak nevezik az ayurvédikus szövegekben, ami azt jelenti „a gyógyító energiák hordozója az idegekbe és a szövetekbe”.
immunrendszer erősítés

Az immunrendszer ereje

A vírusok és gombák, valamint a baktériumok ellen a frontvonal első vonalát képezik a falósejtek (nagy falósejtek - monociták és a fehérvérsejtek közül a granulociták). Ezek felfalják az idegen baktériumot, vírust, gombát és ezután a bennük lévő enzimekkel szétroncsolják őket.
alacsony fehérvérsejt szám

Az alacsony fehérvérsejt szám

Ha azonban fertőző betegség, vagy bizonyos gyógyszerek szedését követően jelenik meg az elváltozás, akkor az már komoly figyelmet érdemel.
Fázás, lehűlés

Fázás, lehűlés, fagyás

Fázni nem jó, de amíg csak fázunk, addig nincs nagy baj. Az emberben zajló biokémiai reakciók 36,5 C fokon működnek a legjobban. Éppen ezért szervezetünk mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt a hőmérsékletet fenntartsa. 
glutén

Lehetséges, hogy a glutén intolerancia oka ásványi anyag hiány?

Ha ön is a több millió gluténérzékeny közé tartozik, könnyen lehet, hogy problémáját nem allergia okozza, hanem bizonyos ásványi anyagok hiánya. Napjaink ételei nem tartalmaznak megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot, ezek pótlásával jelentősen javulhat egészsége. 
fokhagyma

Az immunrendszer gyors erősítésének hét módja

Az immunrendszer sokkal összetettebb és fontosabb szerepet tölt be, mint valaha is gondoltuk, nem csupán antitestekről és immunsejtekről szól. Az egész testet és szellemet magába foglalja, emiatt létezhetnek pusztító járványok alatt is egészséges emberek. Sokkal összetettebb a funkciója, mint a saját és a nem saját megkülönböztetése. Az emberben ugyanis sokkal több mikroba él, mint ahány sejt alkotja a szervezetünket. Ezek a mikrobák össztömegüket tekintve több mint másfél kg-ot nyomnak, és 99%-uk a bélrendszerükben, míg a maradék 1% leginkább  a bőrön található. 
megfázás és influenza

Természetes ételekkel az influenza és a megfázás ellen?

A téli időszakban a hideg időjárás és a napsütés hiánya miatt a szervezet természetes védekező rendszere meggyengül. Szerencsére bizonyos ételekkel meggátolható a betegség, ezek közé tartoznak az ásványi anyagok, vitaminok, és fitokemikáliák, amelyek meggátolják a mikroorganizmusok szaporodását, erősítik az immunrendszert, és csökkentik a gyulladást és a megfázás egyéb tüneteit. 
immunrendszer erősítés

Az immunrendszer megerősítésének 7 gyors és egyszerű módja

Immunrendszerünk megóvása alapvető feladat a hosszú távú egészséghez. Viszont ne felejtsük el, hogy az immunrendszer sokkal nagyobb, és komplexebb, mint pusztán az antitestek és falósejtek: egész testünk, lelkünk és szellemünk kihatással van jóllétünkre és fizikai állapotunkra, így nagyban meghatározza az immunrendszer működését. A boldog lélek és kiegyensúlyozott szellem ugyanannyira szükséges az egészséghez, mint a megfelelő fizikum.
fokhagyma

Kezeljük az influenzát és a megfázást fokhagymával

Ha napi szinten fogyasztunk fokhagymát, vagy szedünk fokhagymát tartalmazó étrend-kiegészítőt, 50%-kal csökkentjük a megfázásos, meghűléses, vagy influenzás megbetegedés kialakulásának esélyét. A fokhagymában található allicin természetes úton segít fenntartani az egészséges immunrendszert és megküzdeni a fertőzésekkel.
olajfa

Olajfalevél kivonat

Míg az olajbogyóból sajtolt olíva olajat főleg főzéshez és saláták dresszingjeihez használjuk, addig az olajfa leveléből kivont természetes vegyületeket elsősorban egészségi állapotunkra gyakorolt jótékony tulajdonságai miatt alkalmazzuk. 
Pecsétviaszgomba, ganoderma lucidum, reishi

Ganoderma lucidum gyógygomba

A gyógygombákkal történő gyógyításnak Japánban, Kínában és Ázsia más részein nagyon komoly hagyománya van. Egyes feljegyzések már 4-5000 éve említik a gyógygombákat.